Çorum için 3 yeni gelişme

Çorum Polis Eğitim Merkezi Samsun Yolu'na yapılıyor, Bahçelievler Polis Merkezi'nin yeri değişiyor, eski çarşı karakolu binası yıkılıyor.

27 Mart 2021 Cumartesi 17:27
Çorum için 3 yeni gelişme

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’a Polis Moral Eğitim Merkezi kurulması için Samsun Yolu üzerinde arazide inceleme yapılırken, yeri ve elverişsiz binası nedeniyle yoğun şikayetlere neden olan Bahçelievler Polis Merkezi’nin yeni bir binaya taşınması öngörülüyor. Eski çarşı polis karakolu binası ise yıkılıyor.

Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi  Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve Ankara'dan gelen İnşaat Emlak Daire Başkanı Ahmet Nehar Poçan, Polis Moral Eğitim Merkezi'nin arazisi, Bahçelievler Polis Merkezi’nin taşınacağı yeni bina ve eski çarşı karakolu binasında incelemelerde bulundular.

POLİS MORAL EĞİTİM MERKEZİ SAMSUN YOLUNA

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’dan aldığımız bilgilere göre; Çorum’a yaklaşık bir yıl önce sözü verilen Polis Moral Eğitim Merkezi başlangıçta Kışla alanında yapılması öngörüldü. Ancak ortaya bazı teknik sorunlar çıkınca, söz konusu merkezin Samsun Yolu Çomar Barajı tali yolu civarında kurulması kararlaştırıldı. Bölgede 56 ve16 dönümlük arazide  incelemelerde bulunuldu.

HEM EĞİTİM MERKEZİ HEM MİSAFİRHANE KONSEPTİNDE

200 kişi kapasiteli Polis Moral Eğitim Merkezi’nde meslek mensubu güvenlik görevlilerine ve kamu çalışanlarına hizmet içi eğitimler düzenlenecek. Çorum bir nevi Türkiye genelinden katılımların sağlanacağı kurs merkezi haline gelecek. Polis Moral Eğitim Merkezi misafirhane ve sosyal tesis konseptinde inşa edilecek. Eğitim süresince barınma ve diğer tesis hizmetleri sunulacak. Polis Moral Eğitim Merkezi’nin sosyal tesislerinden Çorum halkı da istifade edebilecek. Merkezin projelendirilerek ihalesi yapılacak.

BAHÇELİEVLER POLİS MERKEZİ’NE YENİ BİNA

Halen Bahabey Caddesi Yeşil Fırın karşısı ara sokakta elverişsiz bir binada hizmet veren, Çorumluların da yoğun şikayetlerine neden olan Bahçelievler Polis Merkezi Bahabey Caddesi’nde boş bulunan eski jandarma lojmanına taşınıyor. Bina değişikliği için İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulacak.

ESKİ ÇARŞI POLİS KARAKOLU BİNASI YIKILIYOR

Çarşamba Pazarı’nın kurulduğu alanda bulunan eski Çarşı Polis Karakolu binasının yıkılması düşünülüyor.

Son Güncelleme: 30.03.2021 07:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2021-03-27 18:52:10

Polis okulu yapılacak idi yapılmadı . Askeri kışla gelmedi . Bizi avutmak için moral merkezi yapıyorlar . Moralimizin düzelmesi için herhal . Bu beceriksiz vekiller giderse ona da gerek kalmaz.