Gündemdeki isimden ilk açıklama

Hitit Üniversitesi'nde 4 fakülteye dekan vekili olarak atanan Rektör Yardımcısı: "Benim için ekstra yük, hiçbir maddi getirisi yok." dedi.

06 Mart 2021 Cumartesi 16:31
Gündemdeki isimden ilk açıklama

Hitit Üniversitesi'nde 4 fakülteye dekan vekili olarak atanan Rektör Yardımcısı: "Benim için ekstra yük, hiçbir maddi getirisi yok." dedi.
Hitit Üniversitesi rektör yardımcılığı görevine getirilen Halil İbrahim Şimşek’in aynı zamanda 4 fakültenin dekan vekilliği görevini de yürütmesi tepki çekmişti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, üniversitedeki 4 fakültenin de dekanlığını yapıyor.

Hitit Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olan, İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, dört farklı fakülteye dekan vekili olarak atanmasına ilişkin yapılan eleştirilere yanıt verdi.

“Dekan değilim, vekilim” diyen Prof. Şimşek, “Bunlar benim için ekstra yük. Hiçbir maddi getirisi yok. Dekan atanıncaya kadar zaten bu görevleri sürdürüyoruz” diyerek durumun rutin bir süreç olduğuna dikkati çekti.

'DEKAN DEĞİLİM, VEKİLİM'

Konuyla ilgili Hürriyet'e konuşan ilahiyatçı profesör; “Dekan değilim, vekilim” dedi. 2019 yılında rektör yardımcısı görevini üstlenen Şimşek hakkında çıkan haberlerle ilgili “Bunlar benim için ekstra yük. Hiçbir maddi getirisi yok. Dekan atanıncaya kadar zaten bu görevleri sürdürüyoruz. Turizm Fakültesi zaten pasif. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne de daha yeni bir arkadaş atandı. Spor Bilimleri Fakültesi’nin dekanı geçen sene istifa etti. Orada başka profesör olmayınca bana tevdi edildi. İki hafta önce de Fen-Edebiyat dekanı istifa etti. Yeni dekan atanana kadar geçici olarak benim üzerime verildi. Asli atamalar gerçekleşince bu görevler bizden düşecek” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.03.2021 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 2021-03-06 17:30:01

Zaten haberlerde para alıyor denmiyor ki;branşınızla alakasız bölümlere dekanlık yaptığınız için eleştiriliyorsunuz.Bu bölümlere dekanlık yapacak yetkin kimse yok demekki üniversitemizde....

Avatar
NEDEN 2021-03-06 18:02:03

KPSS Sınavında Adayların aldıkları puanlara göre üniversitelerin başarı sırası açıklandı.Yine sonlardayız.Neden?

Avatar
Çorum 19 2021-03-06 19:17:41

Sadece para değil makam mevki koltuk

Avatar
İstifalar neden onuda açıkla madem 2021-03-06 20:37:14

Elinde altın bilezik var sanki. Vekil veya asaleten atanmak için illa profmu olmak şart. Bütün kurumlar nerdeyse vekalet ile liyakatsiz kişilerle yürütülüyor. Gülmek serbest, aplamak şart. Vah halimize vah

Avatar
Recai 2021-03-07 14:12:50

Bu tipler bedava günahını bile vermez.

Avatar
Yazık ettin kendine 2021-03-07 15:54:04

Yazık ya para karşılığında değil yapamdığı dua karşılığında vekaletten yapıyormuş. Çok yorucu bir görev miş. Ya hu kamuoyunu aptal yerine koyup bu açıklamayı yapıyorsun ya pes yani. Yürütmekte olduğunuz vekalet görevlerle yönetim kurulunda ve senatoda o fakültenin hocalarını değil kendinizin zihniyetini temsil ediyorsunuz. Akademik personel alımlarında o birimin taleplerine göre değil kendi fikrinize zikrinize göre adam alıyorsunuz. İspatmı paylaşın basınla vekalet etiğiniz birimlerin akademik personel talep yazılarını üniversitenin yönetim kurulunun ve senatonun karar metnindeki imzalayanları görsün herkez kaç kişinin ve kimlerin imzası var. Amacınız Sıkıntılı kararlarda oy çokluğu isteyen kararlarda oy çokluğunu sağlamak 5 sen 3 diğer yardımcı 1 rektör 1 ilahiyat cepte ne yaptı alın size oy çokluğu ile kurum yönetme formu. Kanunla dalga geçme yöntemi.Fakültelerin yeni alınacak Akademik personel talep yazılarını açıklayın fakülte dekanı olarak kimin imzası var görelim. Kurmuş olduğunuz düzen düzen değil bunun savunması olmaz. Senato ve yönetim kurllarının oluşum mantığı o birimlerin bu kurullaeda adil temsşl edilmesidşr. Bu şekilde yapılan vekaletin neresi adil. Kanun vekalet düzenlemişse, Asil atanana kadar biri vekil olcaksa temsilde adalet gereği o birinden birisi olmalı. Keşke bu açıklamayı yapıpta 2547 Sayılı kanunu bahane edip daha fazla bizleri aptal yerine koymasaydınız. Bir ilahiyatçıya yakışmayan bir açıklama olmuş. Vekalet ettiğin tüm fakültelerde akademik personller isyanda ne anlarsın spordan ne anlarsın güzel sanatardan mimarlıktan ne anlarsın turizimde şimde ne anlarsın fen edebiyattan halil hoca. Tıpkı açılış duası bilmediğin gibi bu bu bilşm alanlarınıda bilmediğini kabul et elini eteğini çek bu fakültelerden. Üniversite lafla yönetilmez. Rektör yardımcısı olarak en iyi anladğın iş kampüs camisini yapmak olur diyecem 2 sene oldu daha onada çivi çakamadın. Dediğim gibi keşke hiç açıklama yapmasaydın da Rektörün zoruyla bu görevleri üslemiştir diye bizde züğürt tesellisine devam etseydik yazık ettin kendine vesselam.

Avatar
Enerjitik troller 2021-03-06 23:15:12

Enerjimizi boşa harcamayalım değil mi? Trollerin dediği gibi bekleyelim-bekleyelim-bekleyelim. 15 yıllık üniversite olalım bekleyelim değil mi?
Hep kaybetsin Çorum.

Avatar
Niyekine 2021-03-07 15:00:28

Diğer dekanlar niye istifa etmişlerkine. Niye kine. Bu sorular neden cevaplanmazkine

banner165