Kavuncu Almanya’ya gidiyor

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Alt Komisyonu Üyesi Erol Kavuncu, Almanya'ya gidiyor

19 Eylül 2022 Pazartesi 20:44
Kavuncu Almanya’ya gidiyor

AK Parti Çorum Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Alt Komisyonu Üyesi Erol Kavuncu,20 Eylül-24 Eylül 2022 tarihleri arasında 5 gün sürecek resmi bir çalışma ziyareti kapsamında inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Almanya’ya gidecek.

Kavuncu, Almanya ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu uhdesinde faaliyet gösteren Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu olarak, Komisyon Başkanı ve Komisyon Üyesi Milletvekilleri ve TBMM’den konunun uzmanı arkadaşlarımızla birlikte 20 Eylül-24 Eylül 2022 tarihleri arasında 5 gün sürecek resmi bir çalışma ziyareti kapsamında inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Almanya’ya gidiyoruz.

Heyet olarak Almanya’ya gerçekleştireceğimiz bu önemli resmi ziyaret kapsamında, Almanya da ceza ve infaz kurumlarında incelemelerde bulunulacak, muhataplarımızla resmi görüşmeler gerçekleştirilecektir. Cezaevi ziyaretlerinde, özellikle herhangi bir sebeple suç işleyip cezaevine giren insanların yeniden topluma kazandırılması yöntemlerinin yerinde incelenmesi, ceza infaz personelinin aldığı eğitimlerin ve bu eğitimlerin infaz sistemine katkısının gözlemlenebilmesi amacıyla incelemeler yapacak, tespitlerde bulunacağız. Ayrıca bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek tecrübe paylaşımında bulunacağız.

Heyetimiz çalışma ziyaretimiz kapsamında Heidering Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret edecek ve Cezaevi yetkilileri ile tutuklu ve hükümlülerle görüşmeler gerçekleştirecektir. Federal Adalet Bakanlığı Devlet Sekreteriyle görüşülerek Almanya’da suçla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alınacaktır. Federal Meclis İnsan Hakları ve İnsani Yardımlar Komisyonu ile bir araya gelerek suçla mücadele kapsamında yapılan ve yapılabilecek çalışmalar hakkında istişare ve değerlendirmelerde bulunulacaktır.
Ayrıca; Berlin Eyaleti Adalet, Çeşitlilik ve Ayrımcılıkla Mücadele Senatörlüğü Devlet Sekreteri Dr. İbrahim Kanalan ile, Almanya’da ve kıta Avrupa’sında son dönemde meydana gelen, endişe verici ırkçı ve İslam karşıtı nefret suçları bağlamında yapılabilecek çalışmalar ele alınacaktır.

Yetkililerle yapılan karşılıklı görüşmeler vasıtasıyla hem Alman ceza infaz sistemi hakkında bilgi edinmiş olacağız hem de Türk ceza infaz sistemi hakkında muhataplarımızla tecrübe paylaşımında bulunacağız. Yerinde gözlem ve temaslarımız kapsamında resmi kuruluşlar, akademi ve sivil toplum alanlarında konu ile ilgili çalışan araştırmacılarla işbirliği yaparak; ceza infaz süreçleri, suçla mücadele ve topluma yeniden kazandırma konularında karşılaştırmalı çalışmalar yapacak ve durum tespiti ile politika önerileri oluşturacağız. Ayrıca bu gerçekleştirecek ziyaret sonrası hazırlanacak olan raporumuz TBMM’de ve ilgili birimler nezdinde değerlendirilecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türk Hava Yolları 2022-09-19 21:41:56

Almanya bizi kıskanıyorsa onların buraya gelmesi gerekmez mi? Umarım tek gidiş bilet alınmıştır. Kafamda deli sorular.

Avatar
Zerzevat 2022-09-20 07:46:24

Yandaşlık sebebi ile haberi bile okumadan yağcılık yapan zerzevatlar şimdiye kadar ne faydası oldu sayın vekilin memlekete. Dışarı giden zaten bir şey uyduruyor oysa harcırah esas sebe oluyor.

Avatar
İskilip 2022-09-19 21:14:19

Çayı sıra gider suyu sıra gelir, harcirahda tamdir, ne yaptığını kendide bilmiyordur herhalde

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-09-20 08:31:55

KOSKOCA ADAMLAR HALE MEDET UMAR OLMUŞ MEDENİYET DEDİĞİN ZAVALLI AVRUPALI DAN,NESLİNİN ADELETİ NAM OLMUŞKEN CİHANA,YALAN VE İKİYÜZLÜLÜK SİYASETCİNİN YÜZÜNDE İRİN OLMUŞ DOST OLMUŞLAR ŞEYTANA VE UŞAKLARINA....

Avatar
Çorum 19 2022-09-20 19:52:32

İskilipi başkent yapalım nedir bu arkadaş

Avatar
İskilipli 2022-09-20 04:40:24

İskilip Meslek Yüksek Okulu, İskilip kale restorasyonu bekliyor.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-09-20 23:57:04 @İskilipli

Ya adam tatile çıkıyor, yazmayın böyle şeylet aklı burda kalacak sonra. Yok bişey paşam devam et sen, Avrupa medeniyet islamofobi falan bişeyler diyordun?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2022-09-20 13:04:07

İskilipli ismi ile yazan arkadaş boşa ellerini boşa bilgisayarın klevyelerini yıpratma. Bayat İskilip birşey beklemesin.

Avatar
Serkan 2022-09-19 23:55:26

Yorum yapan zevatlar eminim haberi okumamışlardır kedi ciğer hikayesi :)

banner165