Mezarlık yine gündemde

İl Umumu Hıfzıssıhha Meclisi, yol üzerinde mezarlık işaretlenen alanın vasfını kaldırdı.

08 Kasım 2019 Cuma 10:01
Mezarlık yine gündemde

İl Umumu Hıfzıssıhha Meclisi, İskilip Yolu-Akşemseddin Caddesi arasındaki yolu birbirine bağlayan güzergah üzerinde uzun yıllar önce mezarlık işaretlenen alanın vasfını kaldırdı.

Bilindiği üzere, İskilip Yolu ile Akşemseddin Caddesi’ni birbirine bağlayacak güzergahtaki yol üzerinde mezarlık işaretlendiği ortaya çıkmıştı. Çorum Belediyesi ve AK Parti yöneticileri yoldan mezarlık işaretinin kaldırılması talebini Yozgat Tapu-Kadastro Bölge Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktarmıştı.

Çorum Belediyesi'nin talebi üzerine aynı konu  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin de gündemine geldi.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, ‘…Yol geçme zorunluluğu bulunduğu İçişleri Bakanlığı’nca kabul edilen mezarlıklar veya bölümleri bu hükmün dışındadır…’ hükmü gereği, mülkiyeti Çorum Belediye Başkanlığı’na ait söz konusu alanda kamu yararının gözetilmesi kapsamında ‘mezarlık’ ibaresinin kaldırılarak vasfının değiştirilmesine karar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.