Teoman Şahin yine durdurdu

Çorum’da inşaatına başlanan Millet Bahçesi Projesi Av. Teoman Şahin’in başvurusu üzerine İdare Mahkemesi tarafından durduruldu

23 Haziran 2023 Cuma 16:16
Teoman Şahin yine durdurdu

Çorum’da inşaatına başlanan Millet Bahçesi Projesi Av. Teoman Şahin’in başvurusu üzerine İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.
Konuya ilişkin açıklama Teoman Şahin’den geldi.

‘FLAŞ HABER’ ANONSUYLA DUYURDU

Kişisel sosyal medya hesabından ‘Çorumlulara Flaş Haber’ anonsu ile yeni gelişmeyi duyuran Şahin, “Amatörlerin spor sahalarını imha eden Çorum Belediye Başkanı’nın Millet Bahçesi Projesi’ni İdare Mahkemesi durdurdu. Çorum İdare Mahkemesi’ne açmış olduğum 2023-56 Esas sayılı davada İdare Mahkemesi heyeti bilirkişi raporlarına uyarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

AŞGIN’A ‘HUKUK TANIMAZ VE GÜÇ ZEHİRLENMESİ’ SUÇLAMASI

Hukuk tanımaz ve güç zehirlenmesi yaşayan Belediye Başkanı söz konusu alandaki çalışmalarını durdurmazsa mahkeme kararına uymamaktan Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.

GEÇ OLDU AMA İBRET OLSUN

Çok geç çıkmış bir karar ama yine de ibret olur siyasilere umarım…”ifadelerine yer verdi.

KÜLCÜ DÖNEMİNDE DE DURDURMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Av. Teoman Şahin, Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü’nün eski stadyum alanını gökdelen imarına açması üzerine yargıya başvurarak yürütmeyi durdurma kararı çıkarmıştı.

Çorumluların ezici ekseriyetinin karşı çıktığı eski stadyum alanının yüksek katlı konut imarına açılma planının Av Teoman Şahin’in itirazı üzerine durdurulması kamuoyunda yoğun destek bulmuştu.

AHMET ÖZDEL'DEN AÇIKLAMA

Bölgede yapımı devam eden projeye itiraz eden Av. Ahmet Özdel, mahkemenin projede ticaret alanı olarak işaretlenen yerin imar mevzuatına, imar kanununa, şehrin ve şehirde yaşayanların çıkarlarına ve kamu yararına uygun olmadığı, planın teknik şartlara uygun olarak yapılmadığı gerekçesiyle yürütme kararı aldığını aktardı.

Mahkemenin durdurma kararının bir başka gerekçesinin ise 10 yıllardır bu alanda kamusal sporlar yapılması olduğunu belirten Özdel, “Burada Dr. Turan Kılıççıoğlu Stadyumu vardı. Burada futbol maçları oynanıyordu. Buralarda açık sahalar vardı. Güreş eğitim merkezi vardı, bunların tamamı bu imar planında yıkım kararı alındı. İdare Mahkemesi verdiği kararda dedi ki ‘Siz buraya sportif bir millet bahçesi yapıyoruz diye imar planlaması düzenlemişsiniz ama kamusal spor kısmını göz ardı etmişsiniz. Bu nedenle buradaki çevre halkının Çorum halkının çıkarına değildir bu iş, bu planın iptal edilmesi gerekir diye yürütmenin durdurması kararı verdi.” dedi.

Özdel, Avukat Teoman Şahin ile birlikte açtıkları bu davaların tamamında buradaki spor salonları özellikle açık sahaların eklentisi durumundaki bölümlerin yıkılmaması gerektiğini, buralar yıkılmadan yürütme durdurma kararı verilmesi gerektiğini ısrarla belirtmelerine rağmen aylarca İdare Mahkemesi'nin bu süreci oyaladığını iddia etti.

BELEDİYE'YE ÇAĞRI YAPTI

Çorum Belediyesi’ne çağrı yapan Özdel şunları söyledi:

“Bugünden sonra Çorum Belediyesi’nin yapması gereken husus şudur; kanuna, Çorum halkının çıkarlarına, mahallenin çıkarlarına uygun, rant yaratmayan kamusal spor alanlarının yoğun olduğu bir imar planlaması düzenlemesi yapıp, buranın tamamının yeşil alan, park ve spor tesisleri yapması gerekir. Bu artık yasal bir zorunluluk haline geldi. Çorum halkına şunu söylemek istiyoruz, artık burada inşaat yapılamaz. İnşaat işlerinin durdurulması lazım. Mahkemenin aradığı şartlarda bir imar planı yapıldıktan sonra o imar planı kesinleştikten ve onaylandıktan sonra çalışmalara devam edilmesi gerekir. Bu nedenle Çorum halkının duyarlı olması ve bu süreci takip etmesi gerekir.”

Son Güncelleme: 23.06.2023 23:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ismet 2023-06-23 23:56:27

Belediye kafasina gore surekli imar planlarinda degisiklige gidiyor baskanin kulagini ceken bir hareket tebrikler

Avatar
Ali 2023-06-23 17:01:00

Kardesim senin isin gucun yok anca engel oluyosun yapilan islere

Avatar
Davut 2023-06-23 22:36:37

mahkeme kararı var diye ibadethane yıkanlar mahkeme kararını hiçe sayarak milletin parasını toprağa gömmeye devam ediyorlar, orası her gün yüzlerce çocuk ve gencin spor yaptığı bir alandı. Cumhurbaşkanının gözüne gireceğiz diye her tarafı parklarla çevrili bir alana millet bahçesi yapmaya kalkışıyorlar, tek amaçları aferin almak. Millet bahçesi kurtarsaydı Zeki gül başkan kalırdı.

Avatar
Adalet 2023-06-24 05:11:57

Senin Emeğine, yüreğine sağlık Avukat bey, Amatör spor camiası sana minnettar. Belediye kafasına göre yaptım oldu diyemez.

Avatar
Robin Hood 2023-06-27 14:06:57

corum halkinin haklarını savunan iki sorumlu avukata bin selam olsun.
orası sadece park yeşil alan ve betonsuz spor alanları olsun.
yasli,cocuk,genc,bütün ailelerin temiz havada zaman geçirebileceği alanlar yaratılmalıdir.

Avatar
EMC 2023-06-23 19:27:05

Yapılan iş başladı projeyi durdurarak maliyet artışına mahal vermeyin devletin parasında tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır proje zaten ağırlıklı olarak spor temalı boşu boşuna mahkemeyle uğraşarak kendinizi gündeme getirmeyin

Avatar
Eğitimci 2023-06-23 20:48:00

Durdurdu değil;doğrusu,durdurttu olacak. Hem durduran hukuk,avukat değil. Bundan kimsenin alınmaması lazım.

Avatar
Çorumlu 2023-06-24 08:14:11

Çok güzel bir iş başardın. Tebrikler. Çorum’un en güzel yerine yapılacak parkı 5 sene durdurupta eline ne geçecek. Oranın pisliğini Çorumlu çekecek, mahalleli çekecek. Sende oraya gidip eserinle gurur duyabilirsin.