Bakanlık ve Vali'ye çağrı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, 2 bin yıl önce Romalılar tarafından inşa edilen barajın turizme kazandırılmasını önerdi.

15 Eylül 2023 Cuma 16:05
Bakanlık ve Vali'ye çağrı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, 2 bin yıl önce Romalılar tarafından inşa edilen ve birkaç yıl önce gün yüzüne çıkarılan Örükaya Barajı’nın ülke ve Çorum turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Alaca ilçesindeki Örükaya Barajı’na incelemelerde bulunan Tahtasız, önemli tarihi eserlere sahip olan Çorum’un turizm yatırımlarından gerekli desteği alamadığını savunarak, “Buradan Kültür ve Turizm Bakanı ve Çorum Valimize sesleniyorum. Çorum zaten hak ettiği yatırımları alamıyor. Havaalanı yok, hızlı treni yok, polis moral eğitim merkezi yok. Devlet hastanesi yok. Çorum’a verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Bacasız fabrika olan turizmi canlandıralım. Ve Hititlerin başkenti Çorum hak ettiği yatırımları alsın”dedi.

ÖRÜKAYA BARAJI HAKKINDA

Çorum'un Alaca ilçesindeki 2 bin yıllık Örükaya Barajı'nda 2017 yılında başlatılan kurtarma kazı çalışmaları 2019 yılında tamamlandı. Roma döneminde bölgenin iskânına ve su yönetimine ışık tutan bulgular elde edilen kazılarda, o dönemi temsil eden önemli bir mimari yapı gün yüzüne çıkarılırken, barajın bulunduğu alanda gerekli çevre düzenlemeleri yapılamadı.

Son Güncelleme: 15.09.2023 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-09-15 17:58:33

Helal olsun, Mehmet Tahtasız'a, Çorum'un yapılmayan ve de yarım kalan yatırımlarını gözler önüne getirmeye devam ediyor. Senelerdir Çorum da Muhalefet Milletvekili var mıydı, yok muydu, belli değildi. Taaaaa ki Mehmet Tahtasız Milletvekili olana kadar. Çorum ve Çorumluların haklarını arayan bir Milletvekili var artık. Çorum ve Çorum'luların sesi olduğu için Mehmet Tahtasız'a sonsuz teşekkürler. Yaparsa Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi Hikaye. ANLAYANA.....

Avatar
Memoli eğer samimiysen; 2023-09-15 23:41:04

Şu Biji Kemal ide eleştir,söz sana oylar.Kemal im kaybetme rekoru kırdı,belki lazım olur bilmeyebilirsin.Kemal ve Dawlıt bahçeli zaten farksız.

Avatar
Gören göz 2023-09-16 07:12:50

Sayın çekiliş Şeydim mevkii yol çalışması 2,5 ay oldu BU KONUYU ELE ALALIM Teşekkürler

Avatar
YİNE BEN 2023-09-19 08:24:54

turist bu memlekete gelmez sen olsan gelirmisin şehrin görüntüsü 3. dünya ülkeleri gibi pakistan sokakları gibi caddelerin şehrinizi ve mimarisini yollarınızı KAFANIZI KALDIRIN DA BİR BAKIN ŞEHRİN ORTASINDAKİ KALEN TENEKE VE TELLER İLE ÇEVRİLİ BOŞŞŞŞŞ ADAMSINIZ ÖNCELİĞİNİZ VE ÖNGÖRÜNÜZ YOK İ YOOOOK