Gözler Arasta'da

Çöplü Arastası Restorasyon Projesi arasta esnafı ile istişare edilirken, Çorumlular sabırsızlıkla projenin uygulamaya geçmesini bekliyor

25 Nisan 2022 Pazartesi 19:06
Gözler Arasta'da

Çöplü ArastaRestorasyon Projesi arasta esnafı ile istişare edilirken, Çorumlular sabırsızlıkla projenin uygulamaya geçmesini bekliyor

Çorum Belediyesi’nin şehre kültürel kimlik kazandırmak için yaptığı kültürel mirası ayağa kaldırma projelerinden birsi Çöplü Arastası Restorasyon Projesi arasta esnafı ile istişare edildi, projenin içeriği hakkında esnafa bilgi verildi. Toplantı geçtiğimiz hafta Velipaşa Hanı'nda gerçekleştirildi.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre; Çöplü Arastası Restorasyon Projesi’nde gelinen son noktada arasta esnafına bilgilendirme sunumu yapıldı, ardından görüşleri alındı. Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat ve Zübeyir Tuncel ile birlikte Etüt Proje Müdürü ve ilgili personelin katıldığı toplantıda, Çöplü Arastası’nın Anıtlar Kurulu’nca kabul edilen restorasyon projesine ait görseller ve bilgiler esnafla paylaşıldı..

Saat Kulesi’ne cepheli yapılan sağlıklaştırmanın şehrin çehresini değiştirdiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “Cephe sağlıklaştırması çok güzel oldu. Saat Kulesi’ne cepheli dükkanlarda çok hoş bir görüntü oluştu. Hemşehrilerimiz de bunu çok beğendi. Aynı zamanda Arasta restorasyonunda eksiklerimizi görme şansını sağladı.” Dedi.

Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel de, arastanın şehrin kalbi sayılacak bir noktada olduğunu belirterek, “Çorum’un kültürünü ayağa kaldıracak diğer projelerimizle birlikte düşündüğümüzde Çöplü Arastası turizm anlamında da şehrimize çok büyük bir değer katacak” diye konuştu.

Yapılacak restorasyon projesi ile Çöplü Arastasının öneminin daha da artacağını, kültürel anlamda şehrin kimliğini yansıtacak bir mekana dönüşeceğini ifade eden arasta esnafı, bunun işlerini de olumlu yönde etkileyeceğini düşündüklerini ifade etti. Esnaf, şehre can veren projeleri hayata geçirdikleri için Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve ekibine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 26.04.2022 00:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2022-04-25 23:14:28

Eski Çorum saat kulesi ve çevresinde yaşatılmalıdır bunu gönülden destekliyorum. arastada ayakkabıcıların azaltılması lazım..

Avatar
hoca 2022-04-26 12:00:29

saat kulesini akşemsettine bağlamadığınız sürece dört tane esnafı memnun eder milleti memnun edemezsiniz ,tarihmi kaldı betonun yüzünü ahşap kaplayıp tarihi doku demenize gülüyorum,oy verdim ama çoruma yazık etmeyin

Avatar
Hocaya cevap 2022-04-26 15:51:21

Evet çok haklisiniz.Ama zamanında ya ben arastayı yerim ya da arasta beni diyen Muzsffer külcü beyefendiyide 4 esnaf yedi.

Misafir Avatar
hoca 2022-04-27 12:13:37 @Hocaya cevap

muzafferin yaptığı ile bir dönem idare ederler ama ondan sonrası yok.dört esnafta oy vermemiştir

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2022-04-26 21:00:24

Arastada tarihi denen birşey yok.eğertrafiği rahatlatmak istiyorsanız saat kulesinden Farabi caddesine bir yol açılıp trafiği biraz olsun rahatlatmanız lazım.yol açıldıktan sonra arastanın geride kalan kısmını restore edersiniz.

Avatar
Kenann 2022-04-27 01:31:05

Bu ucube yer yıkılmalı Çorum'a büyük bir meydan, yer altı çarşısı kazandırılması gerekiyorken....
Çorum saat kulesine sıkıştı onu acilmiyy

Avatar
Batandaş 2022-04-26 08:00:31

Bitirin bitirin emekliyi bitirin, devaneyi ucubeye çevirdiniz. devam durmayın .