Oğuzlar’a özgü özel yemek

Çorum’un Oğuzlar İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde açılan aşçı yardımcılığı kursunda ağız tadı farklı yeni bir yemek çeşidi ortaya çıkartıldı

06 Ağustos 2022 Cumartesi 13:10
Oğuzlar’a özgü özel yemek

Çorum’un Oğuzlar İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde açılan aşçı yardımcılığı kursunda ağız tadı farklı yeni bir yemek çeşidi ortaya çıkartıldı. Oğuzlar'da yetiştirilen ve coğrafi işaret sahibi olan Oğuzlar cevizi yeni yemeğin ana malzemesi.

Oğuzlar Halk Eğitimi Merkezi’nde yetişkinler için açılan aşçı yardımcılığı kursunda farklı bir lezzet kazandırmak ve ilçeye özgü olması hedeflenen ana malzeme olarak Oğuzlar cevizi ve patates kullanılarak Cevizli Kartol adında bir yemek ürettiler. Yemeğin sunumunda yerli erişte kullanılarak hazırlanan erişte- pirinç pilavı, yoğurt ve sebze süslemesi kullanıldı.

kursiyerler ile kurs usta öğreticisinin ortaya çıkardıkları ‘Cevizli Kartol’ yemeği düzenlenen törenle tanıtıldı. Özel mönü, törene katılan Oğuzlar Kaymakamı Onur Alp Bıçakcı ile eşi, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube Müdürü Hikmet Dikimen, okul müdürleri ile misafirlerin beğenisine sunuldu.

Kaymakam Onur Alp Bıçakcı'nın eşi kursiyer bayanlarla tek tek görüşerek bilgiler aldı. Kaymakam Onur Alp Bıçakcı'nın yemeğin hazırlanışı hakkında bilgiler aldığı ve tadım yaparak beğendi.

Oğuzlar belediye başkanı Muzaffer Yıldırım da, beğendiği bu yemeğin yaygınlaştırılması için tüm kursiyerlerden evlerinde de yapılarak kullanımının artırılmasını istedi. Yemeğin tanıtımı ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Oğuzlar yemeği fikrini ortaya koymalarından dolayı usta öğretici ile kursiyerleri kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.