Yedi-Sekiz Hasan Paşa'yı yazdı

Yeni Şafak İnternet Yazarı Dursun Gürlek,  ‘Yedi Sekiz Hasan Paşa okuryazar değil miydi?’ başlıklı yazı kaleme aldı.

25 Aralık 2022 Pazar 13:59
Yedi-Sekiz Hasan Paşa'yı yazdı

Yeni Şafak İnternet Yazarı Dursun Gürlek, ‘Yedi Sekiz Hasan Paşa okuryazar değil miydi?’ başlıklı yazısında, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatma Akın’ın konuya ilişkin bilimsel çalışmasını referans gösterdi.

İFTİRA ÇAMURU ATILDI

Sultan Abdülhamit Han’ın Osmanlı padişahları içinde en fazla iftiraya uğrayan hükümdar olduğunu hatırlatan Gürlek, bunun yanında haksız ve yersiz sürekli hedef alınan Abdülhamit Han’ın paşalarından Çorumlu Yedi-Sekiz Hasan Paşa’nın da yer aldığını ifade etti.
Yedi-Sekiz Hasan Paşa’nın Abdülhamit tarafından en yüksek rütbenin verildiği kaba ve cahil bir adam olarak lanse edildiğini vurgulayan Gürlek, bu iftira çamurunun ileri zamanlarda imzasını bile atamayacak kadar cahil damgasına getirildiğini yazdı.

ASILSIZ İTHAMLAR ÇÜRÜTÜLDÜ

Yedi-Sekiz Hasan Paşa’nın okuma-yazma bilmediği, imzasını dahi atamadığı iftiralarının çürütüldüğüne dair Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatma Akın’ın yaptığı çalışmayı örnek gösteren Gürlek’in yazısının tamamını bu linkten okuyabilirsiniz: https://www.yenisafak.com/yazarlar/dursun-gurlek/yedi-sekiz-hasan-pasa-okuryazar-degil-miydi-2064924

Son Güncelleme: 26.12.2022 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2022-12-26 10:28:17

Doğangaz faturaları son ödeme gününün her ayın 15. gününe tekabül edeecek şekilde düzenleme yapılmalı

Avatar
Davut Ahmetoğlu 2022-12-26 22:27:41

Allah rahmet eylesin. Torunu da aynısını yaptı. Ömer Halis DEMİR de Semih Terzi hainini geberti.