Diş Hastanesi’nde yeni gelişme

Çorum’a yapılma sözü verilen Diş Hastanesi’nde yeni bir gelişme yaşandı.

11 Mart 2021 Perşembe 23:21
Diş Hastanesi’nde yeni gelişme

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’a sözü verilen Diş Hastanesi’nde yeni gelişme yaşandı.

Edindiğimiz bilgilere göre, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında yaklaşık 500 dönüm alanda planlanan Güney Kampüsü’nde Diş Hastanesi için yer tahsis edildi. Sağlık Bakanlığı’nca yapılan zemin tetkikinde hastane işaretli alanın dik yamaçta ve zemininin uygun bulunmaması nedeniyle yeni bir alan yer talep edildi. Gelişmeler üzerine Diş Hastanesi için aynı bölgeden daha uygun bir alan işaretlendi. Diş Hastanesi alanının zemin etüt raporunun belli olmasının ardından birkaç ay içinde proje ihalesine çıkılacağı öğrenildi.

DİŞ HASTANESİ’NİN ÖZETİ

Geçtiğimiz dönem Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında yaklaşık 500 dönüm alan Güney Kampüsü olarak belirlenerek Master Planı tamamlandı.

SAĞLIK ÜNİVERSİTESİ

Master planda, Hitit Üniversitesi’nin başta tıp fakültesi morfoloji binası olmak üzere diş hastanesi, diş hekimliği fakültesi ve sağlık bilimleri yüksek okulu ve sağlığa dair diğer programlarının Güney Kampüsü’ne yapılarak bir nevi sağlık üniversitesi olarak yapılandırılması öngörüldü. Bu arada Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nın yapım ihalesi için başlangıç ödeneği tahsis edildi.

DİŞ HASTANESİ İÇİN GELECEK PROJEKSİYONU

Öte yandan bir kaç yıl önce alt yapı çalışmaları tamamlanarak somut hale getirilen, ancak son iki yıldır hızı yavaşlayan Diş Hastanesi’nde, tıpkı Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında gerçekleştirilen afiliasyon (işbirliği) sisteminin hayata geçirilmesi hedeflenmişti. Böylece Tıp Fakültesi örneğinde olduğu gibi, Sağlık Bakanlığı Diş Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi arasında işbirliği protokolü yapılarak Çorum’un hem diş hastalıklarının tanı ve tedavisinde bölgeye hitap etmesi, hem de ilimizde verilecek eğitim ile diş hekimlerinin yetiştirilmesi projeksiyonu ortaya konmuştu.

GENÇ ÜNİVERSİTEYİZ AMA...

Hitit Üniversitesi'nin eksikleri olan ve yolun başında bulunan genç bir üniversite olduğu bir gerçek. Ancak başta sağlık alanında olmak üzere yaptığı ve yapacağı pek çok stratejik çalışma ile gelişmesini ve büyümesini hızla ve emin adımlarla gerçekleştirme potansiyeli de yüksek.

Son Güncelleme: 16.03.2021 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Tığlı 2021-03-12 15:28:26

araştırma hastanesinin bahçesine yapılan onkoloji hastenesi keşke bu bölgeye yapılsa idi hiç olmaz ise orası sıkışmaz onkoloji hastenesi de ileride büyüme noktasında sıkıntı yaşamazdı. her zaman ki gibi oldu bitirdiye getirdiler.

Misafir Avatar
cahil vatandaş 2021-03-12 17:46:10 @Hüseyin Tığlı

Hastanenin yanında olması daha iyi.Başka doktor tarafından hastanın değerlendirilmesi gerektiğinde zaman kaybı olmaz.Doktor o bölgeye kendi imkanıyla gidene kadar hasta için çok geç olabilir.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Karşı Köyün Delisi 2021-03-13 09:43:42

Tokiyi dağ yamaçlarına yaptıran aynı zihniyet devam ediyor, vizyonsuzluk. Onkoloji hastanesi kesinlikle laçin olmalıydı, hayırdır orası Çorum değil mi? Geç kalınmış bi durum yok, hastane içersine yapılan yer idari bina yada başka servise tahsis edilebilir. Ne güzel demi, yan tarafta gol sevinç naralarını dinlerken, bi yandan da damardan kemoterapini yudumlayacaksın. Diş hastanesi, polis okulu, acemi birliği, eski hastane, betoncunun yarım kalan işleri....
Olmadı, iç kavgalarınız, makam mevki hırslarınız kibriniz yüzünden savunulacak bi tarafınızı bırakmadınız. Reisin hatrı sizi bi yere kadar götürecek.

Misafir Avatar
Ahmet Hatnal 2021-03-13 13:13:20 @Karşı Köyün Delisi

Bayağı deliymişsin...

Beğenmedim! (1)

banner165