İhbarlara denetleme

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

05 Mart 2021 Cuma 23:10
İhbarlara denetleme

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat-5 Mart 2021 tarihleri arasında kent merkezi ve ilçelerde 22 adet ihbar alındı. Bu ihbarların 3’ü asılsız ya da mükerrer olurken, geriye kalan 19 ihbar Mahalle Denetim Ekiplerine bildirilerek gerekli işlemler yapıldı. Bununla birlikte yine Çorum merkez ve ilçelerinde Mahalle Denetim Ekipleri tarafından 1.396 kişi denetlendi. Ayrıca denetim ekiplerince 13.363 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen denetlenerek gerekli uyarılar yapıldı ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 4 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kurulu’na gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 149 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri aynı tarihlerde evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken, izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 5 kişiyi tutanakla tespit ederek yurtta karantinaya aldı.

5 Mart itibariyle izolasyon süresini tamamlamak üzere yurtta karantinası devam eden 1 kişi bulunduğu bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
denetim 2021-03-06 11:53:38

Karantina altındakilerin sıkı denetlenmesi lazım. evde durmayıp sağda solda geziyorlar

Avatar
Vatandaş 2021-03-06 13:05:47

Parkları denetleyin lütfen, kamelyalarda sıkış sıkış bir arada oturup piknik yapanlara müdahale edilsin. Biz işyerinde odadan odaya gitmeye korkuyoruz, ev hanımları apartmanca toplanıp piknik yapıyor.