'Çıkmışlar kendi bakanlarını eleştiriyorlar' çıkışı

Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, Çorum’un müstakil havaalanı talebi konusunda iktidar temsilcisinin sözlerine tepki gösterdi.

28 Mart 2022 Pazartesi 13:58
'Çıkmışlar kendi bakanlarını eleştiriyorlar' çıkışı

Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, Çorum’un müstakil havaalanı talebi konusunda iktidar temsilcisinin kendi bakanlarını eleştirmesine dikkat çekerek, ““Şimdi çıkmışlar kendi Bakanlarını eleştiriyorlar. Neden o konuşurken tepki vermediniz?” diye sordu. Derin, demiryolu yatırımının yapım ihalesi konusunda farklı tarih veren iktidar vekillerine tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, Hitit Uygarlığının Başkenti Çorum’un havaalanını fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

Havaalanının Çorumlular için lüks bir yatırım olmadığını, zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirten Derin, “Çorum halkı 20 yıldır mevcut iktidara her seçimde yüzde 60’dan fazla oy verdi. Karşılığının bu olmaması gerek” ifadelerine yer verdi.
Çorum sanayisinin çevre illere göre daha gelişmiş durumda olduğunu ancak buna rağmen mevcut iktidar partisinin havaalanını ihtiyacı olan şehre yapmayıp, Çorumlulara Merzifon’u işaret ettiğini vurgulayan Muhammed Taha Derin, önümüzdeki ilk genel seçimde bunun hesabının sorulması gerektiğini kaydetti.

Nüfusu Çorum’un 4’te biri olan Bayburt’a bile havaalanı yapıldığını hatırlatan Derin, “Dünyanın dört bir yanına milyon dolarlık ürün ihraç eden, 530 bin nüfusa sahip Çorum'a havaalanını çok görenler, 44 bin dolarlık ihracatı olan, 85 bin nüfuslu Bayburt'a havaalanı yapıyorlar. Bizim 3 iktidar partisi vekili ne yazık ki 1 Bayburt vekili etmiyor” diye konuştu.
Tokat’a, Yozgat ve Bayburt’a yapılan havaalanların bölge halkına hayırlı olmasını temenni eden Muhammed Taha Derin, bir Çorumlu olarak kesinlikle bu şehirlere yapılan yatırımların karşısında olmadıklarını ancak havaalanını Çorum’un daha fazla hak ettiğini dile getirdi.

Havaalanı yatırımına lüks diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı da eleştiren Derin, “Şimdi çıkmışlar kendi Bakanlarını eleştiriyorlar. Neden o konuşurken tepki vermediniz?” diye sordu.

Çorum’un bugüne kadar devlet yatırımlarından hep mahrum bırakıldığını anlatan Derin, demiryolu yatırımının da hala muallak olduğunu belirterek, “AKP’li bir vekil demiryolu ihalesinin 2023 yılında yapılacağını belirtirken, diğer vekil çıkıyor 2023’ten önce yapılacak diyor. Bunların daha birbirlerinden haberi yok” şeklinde konuştu.

Derin, Gelecek’te Çorum’a havaalanını da demiryolunu da kendi iktidarları döneminde kazandıracaklarını da sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 28.03.2022 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÖREN GÖZ 2022-03-29 10:06:46

afferin,hadi olacak,muhaliflik başlasın aynen devam göz açtırma vur ki ses gelsin....

Avatar
1919 2022-03-31 09:19:29

Recep Tayyip Erdoğan izin vermediği müddetçe ÇORUM'A HAVALİMANI VE DEMİRYOLU yapılamaz. Recep Tayyip Erdoğan Bakanlara talimatı verdi, Çorum'a HAVALİMANI VE DEMİRYOLU YAPILMAYACAK. Recep Tayyip Erdoğan Bakanlarına Çorum da size HAVALİMANI sorusu gelirse geçiştirin talimatı verilmiştir. 20 senedir Çorum ve Çorumlulara yalan söylüyorlar. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....