1709 metreye tırmandılar

HİDAK 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için 1709 metre yüksekliğindeki Kırlar Dağı’na tırmandı.

08 Mart 2021 Pazartesi 11:07
1709 metreye tırmandılar

Hitit Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (HİDAK) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için 1709 metre yüksekliğindeki Kırlar Dağı’na tırmandı.

Farklı meslek guruplarından 19 sporcunun katılımıyla tırmanış gerçekleştirdi. Kar yüksekliğinin ortalama 40 cm olduğu yürüyüşte, kar yağışı ve tipiyle mücadele verildi.

Hitit Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gürkan Yağmur, "Doğa da hiçbir canlının cinsiyeti yoktur. Aslandır, geyiktir, ceylandır ve hiç bir zaman cinsiyetleriyle anılmazlar. Dağcılıkta bu felsefeyle ilerleyen bir spor branşıdır. Dağda kadın-erkek yoktur, dağcı vardır. Bizler ötekileştirmeden uzak, ayrımcılığa düşman adımlarla 1709 metreye çıktık. Tüm insanları bu yolda bir adım atmaya davet ediyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 08.03.2021 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.