‘Çorum Satranç Öğreniyor’ protokolü

Satranç Federasyonu Başkan Vekili hemşehrimiz Av Fatih Maden’in katılımıyla ‘Çorum Satranç Öğreniyor’ protokolü imzalandı.

29 Ocak 2021 Cuma 21:10
‘Çorum Satranç Öğreniyor’ protokolü

Satranç Federasyonu Başkan Vekili hemşehrimiz Av Fatih Maden’in katılımıyla ‘Çorum Satranç Öğreniyor’ protokolü imzalandı. bu kapsamda Satranç Federasyonu’nun 1 milyon lisanlı sporcu etkinliğine Çorum’dan 5.000 lisanslı sporcu ile katkı sağlanacak.
Vali Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Fatih Maden, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Belediye Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Bölümü Veri Hazırlama Sorumlusu Necati Çamiçi  arasında Valilik Toplantı Salonu’nda protokol imza töreni düzenlendi.

Edindiğimiz bilgiye göre, Türkiye Satranç Federasyonu 1 milyon lisanslı sporcu kampanyası başlattı. 6-18 yaş grubundaki çocuklara satrancı öğretmek, lisanslı sporcu sayısını artırmak, satranç sporunu tabana yaymak ve sevdirmek hedefleniyor. 
‘Çorum Satranç Öğreniyor’ protokolü kapsamında Çorum il genelinde bulunan 6-18 yaş grubu öğrencilerin eğitim, kültür ve sanatsal faaliyetlerde etkinliklerinin artırılması amaçlanıyor.

SATRANÇ FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandanTürkiye Satranç Federasyonu Çorum'da gerçekleştirilen imza törenine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Federasyonumuzun başlatmış olduğu 1 Milyon lisanslı sporcu kampanyasına destek olmak, satranç sporunun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta bu spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Federasyonumuz arasında “Çorum Satranç Öğreniyor” iş birliği protokolüne imza atıldı.

Bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde emekleri olan, Çorum’da satranç sporunun gelişimine katkı sunan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’ye, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya, Başkan Vekilimiz Av. Fatih Maden’e, Belediye Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak’a teşekkürlerimizi iletiyoruz."
 

Son Güncelleme: 29.01.2021 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.