Türkiye şampiyonası Çorum’da

Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası Çorum'da yapılacak.

09 Ocak 2019 Çarşamba 17:35
Türkiye şampiyonası Çorum’da

Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası 10-13 Ocak 2018 tarihleri arasında Gençlik Spor Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Spor Toto destekleriyle Çorum’da yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan şampiyona Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda 10 Ocak 2019 Perşembe günü Saat:09.30’da başlayacak 13 Ocak’ta sona erecek. Şampiyonaya Türkiye Güreş Federasyonu Musa Aydın’da katılacak.

“İnsanlık tarihinin en köklü sporlarından olan ata sporumuz güreşi yaşatmak ve gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmak için önemli çalışmalar yapıyoruz” diyen Çorum Belediye Başkanı ve Türkiye Güreş Federasyonu Grekoromenden Sorumlu As Başkan Zeki Gül, “Türk güreşinin her zaman yanındayız. Yıl içerisinde Çorum Belediyesi olarak Karakucak güreşleri gibi bir çok önemli güreş müsabakalarına imza atıyoruz. Diğer ata sporlarımızda olduğu gibi güreşinde toplumsal birlikteliğe büyük katkılar sağladığını inanıyoruz. Spor organizasyonları o şehrin tanıtımında, kalkınmasında ve gelişmesine önemli etkisi oluyor. Şehrimizin güzelliklerini misafirlerimizin görme imkânı buluyor. Bizde bu tür faaliyetlere destek vererek şehrimizin her alanda tanıtımına katkıda bulunuyoruz” dedi.

MODERN TESİSLER YAPTIK, ŞAMPİYONLAR GELİYOR

“Şehrimizde güreşin daha iyi ortamlarda daha iyi başarılar getirmesi ve gençlerin sağlıklı nesiller yetişmesi için modern tesisler yaptık. Mevlana Güreş Eğitim Merkezimiz bunlardan bir tanesi. İnşallah buralarda geleceğin Yaşar Doğu’ları, Mahmut Atalayları, Tevfik Kışları yetişecek. Onlarda ustaları gibi ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletecekler.

Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’na Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Taha Akgül, Çorumlu Güreşçimiz Dünya 2.’si Fatih Erdin, Selim Kozan, Selim Yaşar, Rıza Yıldırım, Ahmet Peker, Recep Topal, Cengizhan Erdoğan ve Abdullah Güngör gibi bir çok şampiyonun katılarak Çorumlularla buluşacak. Yüzlerce sporcu minderde kıyasıya mücadele edecek. Tüm hemşehrilerimizi şampiyonaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.01.2019 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güllü 2019-01-09 19:56:26

Çok güzel bir etkinlik ama sayın başkan giderayak ne bu spor sevdan. Konuşuluyor bu güreş organizasyonuna 200-250 bin tl masraf ediyormuşsunuz. Belediyeye yaptığı işin parasını altı aydır alamayan esnaf varmış. Ama işinize gelen firmaların farasını hemencecik ödetmişsiniz. Kahve gibi mesala diyorlar. Adalet bunun neresinde. Çok yazık tüyü bitmemiş yetimin hakkını car cur ettin. Sen başkan olalı belediye kurudu kurudu. Muzaffer başkan zamanında esnaf parasını alabiliyordu. Senin zamanında istediğine ödüyormuşsun. Öğretmenden başkan olursa sonuç bu olur.

Misafir Avatar
crm 2019-01-10 12:17:04 @Güllü

ağzım var diye konuşmuşsun boş boş....başkanın yeri belli, biraz yüreğin varsa gel yüzüne söyle bakalım. buraya yazdıklarının yarısını söyleyebiliyor musun, bırakın bu klavye üzerinden boş boş konuşmaları, aslını öğren, kulaktan duyduğunu, işine öyle geldiği için kusup milletin midesini bulandırma...

Beğenmedim! (2)
Avatar
Dogrucu davut 2019-01-09 22:49:54

Adamlarin spordan anladigi tek sey gures ;kardesim bu sehirde artik basketbol,voleybol takimlari gormek istiyoruz,bu ilde gures izlemek istemeyen farkli spor dallarina ilgi duyan insanlarda var

Avatar
arif kısakol 2019-01-10 14:47:43

güzel bir organizsyon. hangi branşta olursa olsun farketmez şehrimiz hepsine layık ve en güzel şekilde yapılacağına inancım tam. keşke bu tür organizasyonların sayısı artsa. acaba diyorum önceden olduğu gibi bu organizasyon da Atatürk spor salonunda olsa seyircinin ilgisi açısından daha mı iyi olurdu?