Art arda meteorolojik uyarı

Meteoroloji Çorum’un bulunduğu bölge iller için art arda uyarıda bulunuyor.

22 Mart 2021 Pazartesi 17:02
Art arda meteorolojik uyarı

Meteoroloji Çorum’un bulunduğu bölge iller için art arda uyarıda bulunuyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Çorum'un da içinde yer aldığı bölgemizde hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak, kuvvetli sağanak, kar yağışları ve fırtına tahmini yapıldı.
Yarın (salı) Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin kuzeybatı kesimlerden başlayarak bölgemizi etkilemesi bekleniyor.

Batı ve Orta Karadeniz'de yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların zamanla Batı Karadeniz iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
Çarşamba ve Perşembe günleri ise bölgemizin tamamında görülecek yağışların iç kesimlerde kar şeklinde etkili olması öngörülüyor.

Yağışlı sistemin hafta sonu kuzey kesimlere çekilerek iç kesimlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey kesimlerden başlayarak, hava sıcaklıklarının salı günü kuzeybatı kesimlerinden başlayarak hafta ortasından itibaren hissedilir derecede (6-15) derece azalacağı tahmin ediliyor. Bölgemizde beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, yer yer görülecek kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği su baskını, yıldırım düşmesi, buzlanma ve don olayı, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar ve ağaç-direklerin devrilmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuluyor.

Son Güncelleme: 23.03.2021 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.