Artık gelenek oldu

Çorum'un Sungurlu ilçesinde KYK öğrenci yurdunun bahçesinde üretilen sebzelerden turşu yapıldı.

25 Ekim 2022 Salı 17:14
Artık gelenek oldu

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurdunun bahçesinde oluşturulan Hobi Bahçesi'nde yetiştirilen sebzelerle turşu yapıldı.

2021-2022 eğitim öğretim döneminin son günlerinde baharın gelişini fırsata çevirerek yurt bahçesinde hobi bahçesi yapıldı. Bu bahçede yetiştirilen sebzelerden turşu hazırlandı. Hazırlanan turşular, yurt yemekhanesinde öğrencilere ikram edilecek.

Konuya ilişkin yurt yönetiminden yapılan açıklamada, "Hazırlık çalışmalarının tamamlanması ardından yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerin streslerini atmaları, bahçe işlerinde küçük de olsa görgü ve becerilerini artırma adına yurt idaresi ve çalışanlarca organize edilen faaliyet öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılandı. Bölgemizin coğrafi şartları da göz önüne alınarak öğrencilerimiz tarafından toprakla buluşturulan sebze tohumları ve fideler ürün vermeye başladıkları sonbahar aylarında öğrencilerimiz tarafından hasat edilerek yurt yemekhanesinde geleneksel ev turşusu yapıldı. Öğrencilerimizin elleriyle yaparak hazırladıkları turşuları yine yurt yemekhanesinde öğrencilere ikram edilecek. Bu yıl 2. defa yapılan turşu yapımı faaliyeti yurt idaresi tarafından geleneksel hale getirilmiştir" denildi.


İHA

Son Güncelleme: 26.10.2022 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sorumlu 2022-10-26 18:48:56

Bravo güzel faaliyet olmuş.