Çimento Fabrikası bereketi

Çorum'da su kıtlığının yaşandığı bugünlerde güzel bir haber geldi.

26 Şubat 2021 Cuma 23:40
Çimento Fabrikası bereketi

MUSTAFA DEMİRER

Çorum'da yağışların yetersiz olduğu, toprağın bile suya doyamadığı, barajlarda rezervlerin giderek azaldığı bugünlerde güzel bir haber geldi.

ÖNCE AHVALİMİZİ ÖZETLEYELİM

Kentte günlük 600 lt/sn su tüketimi var. Yaz aylarında bu rakam biraz daha artıyor. Çorum’un içme suyu temin ettiği Yenihayat ve Hatap Barajı son kar yağışından olumlu etkilenmedi. Muhtemelen kuruyan toprak yağışı tamamen bünyesine aldı. Şu anda Yeni hayat Barajı yüzde 10.5 Hatap Barajı yüzde 11.6 dolu. Yani Çorum’un barajları bitik.

16 AYRI NOKTADA ÇALIŞMA VAR

Çorum Belediyesi içme suyuna yeni kaynak arayışını sürdürüyor. Bir yandan Koçhisar Barajı’nın durumu takip edilirken, diğer taraftan mevcut su kuyularına ilaveten 16 ayrı noktada jeofizik etüt yaptırıyor. Bu bölgelerin raporlarına göre kuyu açılması için öncelik sıralamasına alınacak. Çorum Belediyesi’nde içme suyundan sorumlu olan birimler su temini için yoğun bir mesai harcarken, Mart-Nisan-Mayıs'taki bahar yağmurlarının bereketli olması temenni ediliyor.

GÜZEL HABERE GELİRSEK…

Çorum Belediyesi’nin satın aldığı Çimento Fabrikası sahasından rezervi oldukça yüksek su bulunduğu öğrenildi.
Edindiğimiz bilgiye göre, fabrika sahasında bulunan kaynak şimdilik 70-litre/sn kapasiteye sahip. Bu rakamın önümüzdeki günlerde 100/lt sn bulması bekleniyor. Şehir şebekesine dahil edilen su kaynağı, Çorum’un günlük içme suyu ihtiyacının altıda birine tekabül ediyor.

Son Güncelleme: 02.03.2021 08:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Slm 2021-02-27 15:04:10

MAAŞALLAH

Avatar
Mambo 2021-03-01 21:15:20

Acaba kime bereket....

Avatar
adsız 2021-03-01 23:25:15

Ayı yeniden keşfetmeye gerek yok. O su Mühendis Süleyman Demirel tarafından yeri keşfedilmiş Ona istinaden çimento fabrikasıda orada kurulmuştur.Çimento fabrikası şu ihtiyacını oradan karşılıyordü

Avatar
Cuma 2021-03-02 12:57:13

Yer altı sularını soğutma amaçlı çimento fabrikaları tüketiyor ne bereketi insanları kandırmayın çimento fabrikalarının sulu sistem yerine yağlı sisteme geçmesi lazım yoksa kuraklığın en büyük nedeni olmaya devam edecekler

Avatar
Ağaç 2021-03-04 03:44:46

Ağaçlandırma noldu gardaş noldu... Bugün tamam yarın napcen...Ot gelmedik ki ot gidelim değil mi... Orman yağışı çeker insan ormanı keser demişler... Daha çoook ararık bu zamanı ey halk.