Çorum yaşlanıyor

TÜİK Yaşlılar 2020 verilerine göre, Ç orum, yaşlı nüfusu en yüksek 40 il arasında 32’inci, yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu 55 il arasında ise 9’uncu sırada yer aldı.

20 Mart 2021 Cumartesi 13:19
Çorum yaşlanıyor

TÜİK istatistiklerle Yaşlılar 2020 verilerini paylaştı.

2020 ADNKS’ye göre, Çorum, yaşlı nüfusu en yüksek 40 il arasında 32’inci, yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu 55 il arasında ise 9’uncu sırada yer aldı.

Yaşlı nüfusun en yüksek olduğu 40 il; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Balıkesir, Mersin, Manisa, Samsun, Aydın, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Hatay, Denizli, Gaziantep, Ordu, Eskişehir, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Tokat, Malatya, Afyonkarahisar, Çanakkale, Şanlıurfa, Sivas, Çorum, Zonguldak, Kütahya, Giresun, Kastamonu, Erzurum, Edirne, Elazığ, Isparta olarak açıklandı.

YAŞLI NÜFUS ORANINDA İLK 9’DAYIZ

Çorum yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu 55 il arasında ise 9’uncu il oldu.

Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu 55 il; Sinop, Kastamonu, Artvin, Çankırı, Giresun, Burdur, Balıkesir, Çanakkale, Çorum, Edirne, Tunceli, Amasya, Bartın, Ordu, Kırklareli, Tokat, Karabük, Bolu, Yozgat, Gümüşhane, Aydın, Kütahya, Ardahan, Zonguldak, Isparta, Rize, Sivas, Trabzon, Muğla, Erzincan, Uşak, Kırıkkale, Kırşehir, Yalova, Samsun, Nevşehir, Bilecik, Eskişehir, İzmir, Manisa, Bayburt, Afyonkarahisar, Denizli, Karaman, Malatya, Niğde, Düzce, Elazığ, Sakarya, Konya, Mersin, Bursa, Aksaray, Kayseri, Erzurum olarak bildirildi.

Son Güncelleme: 21.03.2021 01:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 2021-03-20 14:28:07

Gençler iş imkanı daha iyi olan büyük şehirlere göç ediyor.