Dost ve kardeş desteği

Asrın felaketi deprem afetinin hemen ardından dost ve kardeş ülke Kazakistan’dan gelen heyet, hem deprem bölgesini ziyaret etti hem de destek verdi.

22 Şubat 2023 Çarşamba 23:48
Dost ve kardeş desteği

Türkiye’de yaşanan ‘Asrın felaketi’ deprem afetinin hemen ardından dost ve kardeş ülke Kazakistan’da hayrî hizmetlerine devam eden Salih Nesil Vakfı’ndan bir heyet; depremzedelerin yaralarına merhem olmak ve bu zor günde yanımızda olup acımızı paylaşmak üzere Türkiye’ye geldi.

Kazakistan’dan yola çıkan Salih Nesil Vakfı Başkanı Kasım Kasabekov, Başkan Yardımcısı Azamat Bakdevlet ve Deprem Yardım Koordinatörü Timur Nusuphan’dan oluşan yardım heyeti, bölgede bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun nezaretinde ilk olarak depremde en büyük zaiyatın gerçekleştiği Kahramanmaraş ve Hatay’da üç gün süreyle incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda il ve ilçelerde kurulu Deprem Koordinasyon Merkezleri ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgiler alındı, bölgede kurulan, çadır/koteyner kentler, depremzedeler ziyaret edilerek, heyet tarafından çeşitli ayni ve nakdi yardımlarda bulunuldu.

Deprem felaketi nedeniyle ülkemize gelen dost kardeş Kazakistan heyeti bu kapsamda, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere, Ankara’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD’a 400 bin dolar nakdî yardımda bulundu.

Ayrıca Kazakistan vakıf temsilcileri Çorum Belediyesi ile gerçekleştirdikleri bir protokol çerçevesinde, deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere 40 bin dolar, yine Hitit Üniversitesi'nde gerçekleştirilen protokol çerçevesinde, deprem bölgesinde yaşayan ancak Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunacaklar.

Konuya ilişkin bir paylaşımda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, şöyle dedi: “Köklü tarih ve ortak kültürel bağlarımız olan dost kardeş Kazakistanlı heyetin, yaraları sarmak için bu zor günlerde kardeşlerimizle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğindeki güçlü devletimiz, tek yürek olmuş, aziz ve necip milletimiz ile zor gün dostlarımızla birlikte el ele bu felaketin ve tarifsiz acılarının da üstesinden gelinecek, yaralarımız sarılacak ve aziz milletimiz kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Son Güncelleme: 22.02.2023 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.