Musluklara ölçülü klor

Çorum Belediyesi şehrin çeşitli noktalarında bulunan su depolarındaki klorlama sistemlerini otomatik gaz klorlama sistemi ile değiştiriyor.

09 Temmuz 2024 Salı 17:57
Musluklara ölçülü klor

Çorum Belediyesi şehrin çeşitli noktalarında bulunan su depolarındaki klorlama sistemlerini otomatik gaz klorlama sistemi ile değiştirmeye devam ediyor.

Kentte içme suyu klorlamasında otomatik sisteme geçişi daha önceden şehir genelindeki 5 depoda hayata geçirmişti. Son olarak 3 depoya daha otomatik klorlama sistemi kurularak kullanılmaya başlandı.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, içme suyunun musluklara daha sağlıklı ve güvenli olarak ulaşması için önemli bir hizmeti şehre kazandırdıklarını açıkladı.

KLORLAMA, SUYUN DEBİSİNE GÖRE OTOMATİK AYARLANIYOR

Aşgın,  daha önceden manüel olarak çalışan klorlama siteminin su debisine göre elle ayarlandığını belirterek, yeni kurulan sistemin ise otomatik klorlama yapacağını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda 5 depoya kurulan otomatik sistemi, 3 depoya daha kurarak toplam 8 depoda otomatik sistemi uygulamaya başladıklarını bildiren Aşgın “Gaz klorlaması suyun debisine göre otomatik olarak ayarlanacak.  Klor ölçümleri ise SKADA sisteminden 24 saat kontrol edilebilecek.” dedi.

Son Güncelleme: 09.07.2024 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HC 2024-07-10 11:38:22

Odun ateşinde ekmeğe el attılar sıra suları klorlamaya geldi. Ne yapmaya çalışıyorsunuz siz. Hiç kimseden de ses çıkmıyor. Koyun gibi uyutuyorlar hepimizi. Seçim olunca herkesin sesi çıkar.