Kavuncu'ya yeni görev

Milletvekili Kavuncu, 'Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu' üyesi seçildi

25 Mart 2021 Perşembe 20:40
Kavuncu'ya yeni görev

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Erol Kavuncu, “Avrupa’daki ırkçılığın kültürel olarak İslam ve Müslüman karşıtı ırkçılık olarak ifade edilen 'İslamofobi'ye dönüştü" dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde özellikle 'Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu' kuruldu. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü komisyon ilk toplantısını gerçekleştirirken, Çorum milletvekili Erol Kavuncu da alt komisyon üyeliğine seçildi.

Son günlerde art arda meydana gelen müessif olaylarla, Avrupa’daki ırkçılığın kültürel olarak İslam ve Müslüman karşıtı ırkçılık olarak ifade edilen 'İslamofobi'ye dönüştüğünü müşahede ettiklerini dile getiren Milletvekili Kavuncu, "Avrupa ülkelerinde siyasette, eğitimde, çalışma hayatında, günlük hayat aktivitelerinde, sokakta, kamu politikalarında, yargı kararlarında hem Müslümanların inancını yaşamalarını zorlaştırmakta, hem de Müslümanların yoğun ayırımcılığa hatta şiddet saldırılarına maruz kaldıkları görülmektedir. Bugün İslam'ı ve Müslümanları hedef alan şiddet eylemleri organize edildiği gibi, hemen her ülkedeki 'aşırı sağcı' siyasi hareketler Müslüman karşıtı politikalarla göçmen karşıtlığını bir araya getiren ırkçı yaklaşımları yaymakta ve siyaset de bunun etkisinde kalmaktadır. Bu nedenle ilgili ülkelerdeki yargı kararları ve yasal düzenlemelerle bu insanlık suçu da yasallaştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Avrupa’da medya, internet ve siyasetin bu konuda zehirli ve olumsuz bir dil kullanılarak nefreti körüklendiğine üzülerek şahit olduklarına dikkat çeken Erol Kavuncu, "Müslüman, yabancı ve mülteci düşmanlığı ile ilgili gözlemlenen emarelerden büyük bir terör dalgasının geleceği öngörülmektedir. Türkiye bütün mazlumlara sahip çıkan bir misyonla her zaman olduğu gibi bu haksızlığında karşısındadır. Alt komisyonumuz, Avrupa ülkelerinde konu ile ilgili yerinde incelemelerde bulunacak, bu konuda uluslararası kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirecektir. Ayrıca akademi ve sivil toplum alanlarında konu ile ilgili çalışan araştırmacılarla işbirliği yaparak; bu konuda farkındalık çalışmaları yapacak ve durum tespiti ile politika önerileri oluşturmaya çalışacaktır. Yaşanan somut olaylar üzerinden mağdurların yaşanmışlıkları ve ülkelerin göçmen politikaları irdelenerek hazırlanacak rapor TBMM Genel Kurulu’na sunulacaktır. Irkçı politikaları açığa çıkarmak, İslam karşıtlığı ile mücadeleyi ülkeler üstü bir insan hakları meselesi olarak görülmesini sağlamak, uluslararası kuruluşlarının bu konuya dikkatlerini çekmek, İslamofobik olayların kayda alınmasını sağlayacak bir sistem geliştirilmesini teşvik etmek, konunun temel insan hakları kategorisi içine dahil edilmesi için çalışılacaktır” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kavuncu, dünyada hakları ihlal edilen tüm mağdur ve mazlumlar için bir insanlık suçu olan terörizm, ırkçılık, İslamofobi-İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ile mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.

İHA
 

Son Güncelleme: 26.03.2021 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
boşlaf 2021-03-26 22:55:14

zamanında verdiğin Allahın selamını almazdı bu insan. Hatta belediyenin bir şantiyesinin işin yapan müteahhitin yaptırıdığı iskilip dolmasını yemeye gelmişti. Bizde orda çalışıyorduk.Üstümüz başımız kirliydi. Biz de haliyle acıkmıştık.. Adama 3 kez Allahın selamını verdik sünnet diye 1 kez almadı. Adam yerine bile koymadı yani. Sonra o müteahhit belediyeyi dolandırdı bizi de dolandırdığı gibi. İskilip dolmasını yedirirken daha neler yiyecekmişiz bilmiyor muşuz meğer. Müteahhit kim mi..Mustafa küyük ..

Avatar
Halil 2021-03-26 15:19:52

Reis'in sırtından Belediye Başkanı ol, Milletvekili ol. Vekillerde başkanlarda bağımsız aday olsa hiç birisi seçilemez. Bir tanesi bile seçilemez. Ondan sonra dönerler kasıla kasıla vekilim başkanım diye gezerler?

Avatar
Bir Çorumlu 2021-03-25 21:13:12

Kimine MKYK
Kimine komisyon
Hey güzel Allah’ım her işi sana bırakmak ne güzel,ne huzurlu
Herkese işinde gücünde başarılar

Avatar
Adalet 2021-03-26 15:18:17

AK Parti Çorum teşkilatı çatışması ne zaman bitecek?

Avatar
KOŞ SEVİM koş 2021-03-28 23:42:26

ERol Kavuncu avrupa gezisine çıkacak...

Avatar
İslami fobi Kalmaz 2021-03-28 19:05:15

Süper olmuş. Avrup da artık İslami fobi Kalmaz yaşa Varol Erol Kavuncu pelerinsiz kahraman

Avatar
Oy moy yok 2021-03-28 22:09:08

Peki türkiye de ki insan ayrımını. Akp ye iş var gerisi açlıktan ölsün. Veya sokaktaki amcaya ceza yazıp kongreler de her seyin nasil mübah olduğunu kim araştırıp yazsın?

Avatar
Çorum 19 2021-03-29 00:22:02

Evet islamofobinin çaresi de bulundu artık sırtımız yere gelmez islamofobi liyakatle bilimle ilimle demokrasiyle insan haklarıyla ekonomik ve sosyal gelişmeyle adaleti hakim kılmakla aklı hakim kılmakla insanı değerleri on plana çıkartmakla demokrasiyle ortadan kalkar ne yazıkki şu andaki islam ülkelerinin seviyesiyle değil saygilar