Kazanan Çorum oldu

Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Sungurlu ilçesinde temeli atılan fabrikalarla kentin savunma sanayisinde cazibe merkezi haline geleceğini açıkladı.

04 Eylül 2022 Pazar 23:19
Kazanan Çorum oldu

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum'un Sungurlu ilçesinde yatırım tutarı 6 milyar TL olan 5 fabrika tamamlandığında 2 bin 500 kişinin istihdam edileceğini belirterek, "Türkiye’de, tek seferde yapılan en büyük savunma sanayii yatırımının ilimize yapılıyor olması elbette vatanını, milletini, bayrağını seven herkes gibi bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi.

YATIRIM TUTARI 6 MİLYAR LİRA

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Sungurlu ilçesinde yatırım tutarı 6 milyar TL olan 5 fabrikanın kazandırılmasından gurur duyduğunu dile getirdi. Kavuncu, "Türkiye’de, tek seferde yapılan en büyük savunma sanayii yatırımının ilimize yapılıyor olması elbette vatanını, milletini, bayrağını seven herkes gibi bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir" diye konuştu.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE

Yatırım iklimine ve girişimci ruha sahip olan Anadolu Kaplanı Çorum'un, böylelikle tarihi bir yatırım daha kazanmış olduğuna dikkat çeken Kavuncu, "Bölgesinin parlayan yıldızı Çorum, artık 'Yeniden Büyük Türkiye' vizyonumuz doğrultusunda büyük yatırımlarla buluşuyor" şeklinde konuştu.

200 MİLYON AVRO DIŞARI GİTMEYECEK

Yaklaşık 2 bin dönüm alanda kurulacak devasa tesislerde barut, barutun hammaddesi olan nitroselülöz ve nitrogliserin ile fişek ve kapsül üretileceğini belirten Kavuncu, "Bu kalemlerde her yıl Türkiye'nin ithalatı, dışarıya ödediği para yaklaşık 200 milyon avro, bu sayede 200 milyon avro da memleketimizde, ülkemizde kalmış olacak. Tamamen yerli ve milli imkanlarla son teknolojinin kullanıldığı modern tesislerimiz sayesinde ülke savunmamızın en temel ihtiyacını üreteceğiz. Hem kimseye muhtaç olmadan ihtiyacımız karşılanacak hem de ürettiklerimizi ihraç ederek ülke ekonomimize katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÇORUM SAVUNMA SANAYİSİNDE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti döneminde Türkiye savunma sanayiinde çağ atladığını kaydeden Milletvekili Kavuncu, "Çorum'da temeli atılan 5 fabrika tamamlandığında savunma sanayimize güç katacak, 2023 ile yeni bir çağa girecek olan küresel güç, bölgesel lider Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için Çorum itici bir güç oluşturacak, sanayi ve ihracat kenti Çorum, önemli bir savunma sanayii üssü haline gelecektir. Çorumdaki potansiyelin farkına varan girişimciler de ilimizde yatırım yapmak isteyecekler, bu sayede ilimiz yeni bir cazibe merkezi olacaktır" diye konuştu.

2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM

Cumhurbaşkanın temelini attığı 5 fabrika tamamlandığında 2 bin 500 kişi istihdam edileceğini, çalışanların aileleriyle birlikte buradan 10 bin kişi rızkını temin edeceğine dikkat çeken Kavuncu, "Bu rakam ülkemizdeki birçok ilçenin toplam nüfusundan daha fazladır. Diğer taraftan yıllarca ülkemizin idaresini dış güçlerin iradesine teslim eden, birçok alanda ülkemizi yüzde 100 dışa bağımlı hale getiren ve senelerce toplu iğne dahi üretemeyenlerin asılsız iddiaları bizi asla hedeflerimizden döndüremeyecektir. Geçmişte ülkemizde bir çakılı çivisi dahi olmayan, yerli ve milli üretimi baltalayan, iktidara gelebilirlerse açıkça yapılanları da kapatacaklarını vadedenlerle bizim kaybedecek zamanımız yoktur. Zira bizim aziz milletimize hizmet yolunda gidilecek çok yolumuz yapacak çok işimiz vardır. 2023 Mayıs ayında üretime geçecek olan fabrikalarımızın kıymetli hemşehrilerimize, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 04.09.2022 23:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-09-05 07:29:28

Arkadaş nasılsa hep kazanan Çorum oluyor, hep kazanan Türkiye oluyor. çarşıya çıkıyoruz dün aldığımız her ürüne bugün zam gelmiş hani ne kazandık. Yeter artık milletle dalga geçtiğiniz. Bakalım 2023'te kazanan kim olacak.

Avatar
Yandaşlar 2022-09-05 08:20:29

Ne kazandık dolar 18, elektriğe gaza zam ne kazandık eyi geçin dalganızı kavuncu 2023 geliyor

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-09-05 13:50:50

AHMET AHLATÇI'DAN Allah razı olsun. AHMET AHLATÇI olmasa ÇORUM'UN ismini TÜRKİYE de duyan yok. AHMET AHLATÇI Çorum'a yatırımlar yapmaya çalışıyor, ancak ÇORUM'UN İÇERİSİNDE Kİ DÜŞMANLAR BUNA MÜSADE ETMİYOR. ÇORUM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NE AHMET AHLATÇININ YATIRIM YAPMASINI ENGELLEYEN ÇORUM DÜŞMANLARI VAR. HÜKÜMET ÇORUM' A YATIRIM YAPMADIĞI GİBİ, YARIM KALAN YATIRIMLARI DA TAMAMLAMIYOR. AHMET AHLATÇI SUNGURLU'YA BARUT, KAPSÜL, FİŞEK FABRİKALARINI YAPMAKTADIR. AHMET AHLATÇI ÇOK BÜYÜK ÇORUM SEVDALISIDIR.ÇORUM DA 4 TANE MİLLETVEKİLİNİN YAPAMADIĞINI AHMET AHLATÇI YAPMAKTADIR. BİZİM ÇORUM'UN 4 MİLLETVEKİLİ BIRAKIN ÇORUM'UN SEVMEYİ, ELLERİNDEN GELSE ÇORUM'U HARİTADAN SİLDİRİRLER. 4 MİLLETVEKİLİ 1 AHMET AHLATÇI ETMİYOR. BİZİM ÇORUMUN 4 MİLLETVEKİLİ ÇORUM İÇİN BU ZAMANA KADAR NE YAPMIŞLAR? HÜKÜMETİN EN FAZLA HAKSIZLIĞA UĞRATTIĞI ŞEHİR ÇORUM'DUR. HÜKÜMETİN EN ÇOK YATIRIMLARI YARIM BIRAKTIĞI ŞEHİR DE ÇORUM'DUR. TÜRKİYE DE HÜKÜMET TARAFINDAN EN FAZLA HAKSIZLIĞA UĞRATTIĞI ŞEHİR DE ÇORUM'DUR. SENELERDİR SÖYLÜYORUM. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
İskilipden 2022-09-05 00:54:58

https://www.habercim19.com/m/siyaset/erdogandan-milletvekili-listesi-talimati-h72301.html
E çalışmazsan listeye almazlar

Avatar
Fotoğrafçı 2022-09-05 10:31:24

Başkalarının yaptıklarını güzel fotoğraflayip reklam peşinde, bir dahaki vekillik peşinde, sana bir dönem bile fazla. Ahlatçı, Dere, Akça gibi sanki.