Beton mu, yeşil mi?

CHP ve Çorum Belediyesi arasında eski stad alanına yapılacak millet bahçesi tartışması devam ederken, projenin görselleri paylaşıldı.

05 Mayıs 2023 Cuma 14:00
Beton mu, yeşil mi?

MUSTAFA DEMİRER

CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel, yıkımı gerçekleştirilen Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatını kapsayan yaklaşık 6 hektarlık alana yapılacak olan spor temamillet bahçesi projesini yargıya taşıdı.

BÖLGEDE KEŞİF YAPILDI

Özdel’in söz konusu alanda yapılan değişikliklerin tamamı ve tüm alan yönlerinden iptali ile imar düzenlemesinin yürütmesinin durdurulması talebiyle Çorum İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın keşfi de yapıldı.

AHMET ÖZDEL’İN GEREKÇELERİ

Özdel, yargıya taşıma gerekçelerini ise eski stad alanında sürekli imar planı değişiklikleri yapılması, yeni planının ise içerisinde kafeler ve işyerleri nedeniyle kamusal yeşil alan özelliğini kaybetmesi olarak açıkladı.

İSMAİL YAĞBAT İTİRAZ ETTİ

Özdel’in açıklamalarına Belediye Başkan Yardımcısı Av. İsmail Yağbat’tan itiraz geldi. Yağbat, geçmişte konut yoğunluğu olan bölgeyi yeşil, spor ve sosyal donatı alanı olarak düzenlediklerini ifade etti.
Bölgede rantın adından bile söz edilemeyeceğini belirten Yağbat, CHP’nin her zaman olduğu gibi memleketin hayrına olan bir hizmete yine karşı çıktığını iddia etti.

PROJE GÖRSELLERİ BİZE NE DİYOR?

Çorum Belediyesi ve CHP arasında tartışma yaşanırken, eski stat ve müştemilatına yapılacak Spor Temalı Millet Bahçesi’nin proje görselleri paylaşıldı. Görsellere bakıldığında ve tam olarak uygulanacağı kaydı şartıyla ‘rant mı yeşil mi?’olduğu daha iyi yorumlanabilir.
Takdir Çorum kamuoyunun…

Son Güncelleme: 05.05.2023 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-05-05 15:34:54

proje yeniden şu şekilde olmalı. Valilik konutundan Samsun istikameti kapatılarak Millet Bahçesi ile Öğretmenevi parkları birleştirilerek öğretmenevi önündeki caddenin genişletilmesi yine Millet bahçesi altındaki dar caddenin de genişletilerek her iki bahse konu caddelerin genişletilmesi ve araç parkının sağlanması ve ÇORUMUMUZUN GÜZEL BİR PARKA KAVUŞMASI SAĞLANMALIDIR. BU ŞEKİLDE güzel bir büyüklük sağlanır. dava açılır kazanalır kaybedilir ancak ÇORUM 'a güzel bir park yapılmalı. KÜTÜPHANE İHTİYACI MEVCUT BUNU DA BU BÖLGEDE UNUTMAYALIM.

Avatar
Ufak 2023-05-06 14:48:28

Cengiz inşaat

Avatar
Vtndş 2023-05-06 21:46:26

ÇORUM BELEXİYESİ DE PROJEYE MİNİK Bİ HEYKEL DAHİL EDİP GÖRSELLERDE GÖSTERSEYDİ NE OLURDU SANKİ

Avatar
Vtndş'a 2023-05-06 23:30:10

Hiç de fena fikir değil, hem heykel o bölgeyi kötülüklerden korurdu.