Biraz daha samimiyet ve dürüstlük!

Çorum Belediyesi, yerel bir gazetede yayımlanan ‘Belediye ‘satranç’a 478 bin verdi, su alacağına yüklendi’ haberine cevap verdi.

06 Kasım 2019 Çarşamba 13:40
Biraz daha samimiyet ve dürüstlük!

Çorum Belediyesi, yerel bir gazetede yayımlanan ‘Belediye ‘satranç’a 478 bin verdi, su alacağına yüklendi’ başlıklı haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

“Çorum üzerine söz söyleyen, bu şehrin gelişmesi, kalkınması adına fikir yürüten herkesin mutabık olduğu hususların başında tanıtım gelmektedir. Şehrin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması için etkinlikler düzenlenmesi, fuarlara katılınması, ticari, bilimsel, kültürel ve sportif organizasyonlarda Çorum adının öne çıkarılması tanıtımın ana başlıklarını oluşturmaktadır.

Çorum’u tanıtma hususunda lokomotif görev Çorum Belediyesi’nindir. Belediye olarak bu çerçevede ulusal ve uluslararası kardeş şehir etkinlikleri, Uluslararası Hitit Koşusu, Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali, Hitit Rallisi, sempozyum ve konferanslar, Tv programları, ulusal gazetelerde yayımlanan tanıtımlar, İstanbul ve İzmir’de yapılan turizm fuarlarında Çorum’un temsil edilmesi gibi birçok faaliyeti gerçekleştirmekteyiz.

‘Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nı da Çorum’un tanıtımı için bir şans olarak değerlendirdik ve bu konuda gerekli girişimleri yaparak Çorum’u bir olimpiyat şehri yaptık. Birçok il bu olimpiyata ev sahipliği yapmak için Satranç Federasyonu nezdinde girişimde bulunmuş; ancak samimi gayretlerimizle  ev sahipliği onuru Çorum’un olmuştur. 'Yapay zeka' gerçeği kamuoyunda  gündemi ciddi bir şekilde meşgul ederken, zeka merkezli bir sporun olimpiyatının Çorum’da yapılmasındaki inceliğin anlaşılmasını herkesten beklemenin haksızlık olacağının farkındayız. Ancak gazetecilik mesleğini icra edenlerden “ samimiyet” ve “dürüstlük” bekleme hakkımız her zaman vardır.

Çorum’un tanıtılması konusunda samimi misiniz, verdiğiniz bilgi(!)ler kamuoyunu bilgilendirmek için mi yoksa yanlış algı oluşturmak için mi, böyle bir haber/yorumu halk için mi yapıyorsunuz, başka birileri için mi? Bunları bilmeye tüm okurların hakkı olduğunu düşünüyoruz.

Olimpiyat’ın Çorum’da yapılması ve Çorum Belediyesi’nin ana sponsor olması Çorum Belediye Meclisinin oy birliği ile aldığı karar ile gerçekleşmiştir. Belediye Meclisimizin bu konuda vermiş olduğu karar spor camiası ve halkımız tarafından da desteklenmiş ve Çorum’un bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük uluslararası organizasyon başarılı bir şekilde icra edilmiştir. 6 kıtadan 38 ülkenin çocukları (235 çocuk,165 görevli, 400 kişi) Çorum’da buluşmuş ve sadece sportif etkinlik değil, Hattuşa gezisi ile Çorum’un tarihi ile tanışma fırsatı bulmuştur. Ulusal ve uluslar arası satranç camiasının nabzı bir hafta süreyle Çorum’da atmış, ulusal ve uluslararası basında Çorum’un tanıtımına ciddi katkı verecek haberler yer almıştır. Bu muazzam organizasyona emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Yazıda geçen Belediyece  478 bin TL ödendiği iddiası doğru değildir. Olimpiyat maliyetinin bir kısmı federasyon tarafından, bir kısmı sponsorlar tarafından karşılanmış olup Çorum Belediyesi’nce ödenecek miktar bu rakamın oldukça altındadır. Yine yazıda sözü edilen belediyemizin satranç olimpiyatı masrafını ödemek için su alacaklarına yüklendiği ve bazı mahallelerde su kesintisine başlanacağı haberi yanlış boyutunu aşmış bir iftiradır. Çorum Belediyesi’nin alacakları kamu alacağıdır ve bunları tahsil etmek belediyenin görevidir. Sadece su borcu değil, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi ve Kira alacaklarımıza ilişkin tebligatlar ve yaptırımlara  2018 yılı Mart ayında çıkan Kamu Alacaklarını Yapılandırma Kanunu sürecinde ara verilmiş,aynı yılın eylül ayında yapılandırma işlemlerinin sonuçlanmasıyla tekrar başlanmıştır. Bugün de diğer ilgili  kamu kurumları gibi Çorum Belediyesi de alacaklarını tahsil etmek için yasal süreçleri işletmektedir.

Çorum Belediyesi şehri daha yaşanabilir hale getirebilmek ve şehirlerin yarışında öne çıkarabilmek için samimi, planlı ve kararlı yürüyüşünü sürdürecektir.

Değerli hemşehrilerimize saygı ile arz ederiz.”

Son Güncelleme: 08.11.2019 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reşad 2019-11-06 13:51:07

Eleştiri haklı. Paranız yok olimpiyat düzenleme derdindesiniz. Çorum'a ne katkısı oldu? Olmasa da hiçbir şey olmazdı. Su alacağında ise Belediye haklı bin TL, 2 bin TL su parası vermeyenler var gereken yapılsın kardeşim. Gariban adam her ay veriyorsa onlarda verecek.

Avatar
recep 2019-11-06 13:56:07

komik. koca belediyede mantıklı cümle kurabilecek basın açıklaması yapabilecek adam mı yok:) sen önce asli işini yapma, tanıtım manıtım diye para harca.

Avatar
Bilakis 2019-11-06 14:03:19

Belediye ilk kez yerinde ve düzgün bir açıklama yapmış. Borcu olan elbette ödeyecek. Belediye ise Çorum’un ve içerisinde yaşayan yüzbinlerin hakkını, hukukunu korumak kaydıyla bu şehrin tanıtımından bizzat ve ilk elden sorumludur. Herşey aslında her ağızların açıldığında paramız yok söyleminden dolayı bu noktalara geldi.

Avatar
Maden Tetkik ve Arama 2019-11-06 14:37:10

Belediye MADEN mi buldu?Yoksa MADEN bulmak için hazırlık mı yapılıyor?

Misafir Avatar
Ankara 2019-11-07 09:32:25 @Maden Tetkik ve Arama

dünyanın başka neresinde FİTNE bağları var? size tavsiyem FİTNE bağlarında yetişen meyve sebzelerden tüketmeyin.

Beğenmedim! (4)
Misafir Avatar
as maden 2019-11-06 15:40:32 @Maden Tetkik ve Arama

hem as MADEN hem HAS maden

Beğenmedim! (3)
Avatar
Cemal atesoglu 2019-11-06 13:59:14

Güldürmeyin anitta otele para kazandırmak için yapıldı bu hicbi ulusal basında çıkmadı haber okadar para günah gunah

Misafir Avatar
Ankara 2019-11-06 14:11:51 @Cemal atesoglu

Ülkemizin önde gelen ulusal basınlarının tamamına yakınında bu haber hem yazılı hem görsel olarak çıktı. Siz görme(görmezdengel)miş olabilirsiniz.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Şahin 2019-11-06 15:11:49

Bir Çorumlu olarak şu habere yapılan yorumlara bakıyorum da Başkanın ne kadar doğru bir iş yaptığını ne kadar doğru bir yolda olduğunu anlıyorum..Başkanım çok sağolun, sizle ve şehrimizle gurur duyduk.Okumuş, tahsilli, kültürlü adamın biri cahil, görgüsüz bir kızla evlenmiş. Bir gün adam eşine sormuş; -Aşkım gözümde ne görüyorsun, eşi de kocasına;-Çapaak cevabını vermiş. Duruma bakıyorum da halimiz fıkradaki hanım kadar samimiyetiniz yok.. Yazık bu şehre..Gölge etmeyin bari..

Avatar
Çorumlu 2019-11-06 19:01:49

Su tahsilatını acaba yapacak avukat kim ? Arkadaşı elbette.

Avatar
vatandaş 2019-11-06 15:34:40

koskoca birşehrin belediyesi borç batağına saplanmış yönetimin şehirle alakası yok verilen projeler askıda kaldı sözler havaya uçtu yazık yazık bu halka

banner165