Yokuşun Çocukları'na dinlenme yok

Milat Yazarı Erbay Kücet, kısa süre önce Azerbaycan Büyükelçiliği’ne görevlendirilen Cahit Bağcı ile ilgili yazı kaleme aldı

06 Nisan 2021 Salı 10:37
Yokuşun Çocukları'na dinlenme yok

Milat Yazarı Erbay Kücet, kısa süre önce Azerbaycan Büyükelçiliği’ne görevlendirilen Çorum eski Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ile ilgili yazı kaleme aldı.

‘Yokuşun çocuğuna dinlenmek yok’ başlıklı yazısında Küce, Bağcı’nın Hece Yayınları’ndan çıkan ‘Yokuşun Çocukları’ isimli hatıra kitabından bahsederken Bağcı hakkında övgü dolu cümleler kullandı.

TBMM’de tanıştığı Çorum eski Milletvekili Cahit Bağcı ile yollarının Türk Parlamenterler Birliği’nde kesiştiğini aktaran Kücet, yatısında Bağcı hatıratına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, “Cahit Bağcı hatırlarını bitirirken Kemal Sayar’ın “Erken bir yara ya da acı yazmaya yöneltir kişiyi. Yazarın yolculuğu, o yaraya ulaşma ve bir yol bulup onarma çabasıdır” cümlesinden yazdıklarının pek çoğunun iç dünyasındaki canlılığını ve tazeliğini koruduğunu ifade ettiğinden bahisle babasının onu Kur’an kursuna ilk bıraktığı gün, ağabeyinin Kayseri’de kendisine aldığı ilk takım elbiseyi giymesi, ODTÜ’ye kayıt olmasına varıncaya kadar hafızasında kayıtlı olanları yazdığını belirtmiş.

Babasının ‘okuyun da baş olun’ sözünü düstur olarak beynine kazıyan Bağcı’nın yokuşu devam etmiş ama o çıktığı yokuşlarda kazandığı tecrübe ile başarısında payı olduğunu bilerek, gayret ve azimle yokuş tırmanışının hayat boyu sürdüğünü gösteren biridir.” değerlendirmesini yapıyor.

Yazının tamamına ht https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/yokusun-cocuklari-7110/ linkiden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme: 06.04.2021 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bu adam kim? 2021-04-06 10:46:50

Cahit Bağcı uluslar arası ilşkiler konusunda hangi bilgi birikimi var ki Büyük elçi olarak atanıyor. "İşi ehlinize verin" anlayışı bunların dinin de yok her halde?

Avatar
Kadir 2021-04-06 13:44:30

Sayın bağcı Çorum'da milletvekili oldu, Çorum'a kazandırdığı hiçbir şey hatırlamıyorum. Haberi okumasam onuda unutmuş olacaktım..

Avatar
Vatandaş 2021-04-06 12:53:08

Mesele işi bilmesi mi yani.. ne zamandan beri buna dikkat ediliyor , ben haberdar değilim ondan..
mesela akp Li olması , kayıtsız şartsız itaat etmesi , en zor zamanda bile dimdik liderinin arkasında durması , lideri yellendiğinde en derin nefesi içine çekmesi .. önemli olan bunlar.. yoksa uluslarası ilişkiler konusunda bilgisi yoksa öğrenir , ne olacak .. zaten biliyordur da.. hadsizlik etmeyelim