Çorum’un adı yok

Çorum’da İskilip'in başvuru yaptığı ancak sonuç alamadığı Uluslararası Cittaslow Birliği'nin "sakin şehir" listesinde Çorum'un adı bile geçmiyor.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 21:42
Çorum’un adı yok

Çorum’da bir dönem İskilip ilçesinin başvuru yaptığı ancak bugüne kadar sonuç alamadığı Uluslararası Cittaslow Birliği'nin "sakin şehir" listesinde Ankara, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Çorum gibi şehirlerin adı bile geçmiyor. Ancak, Türkiye'den 22 ilçe Cittaslow Birliği'ne üye. Ayrıca, 8 ilçenin de adaylık süreci devam ediyor.

Yozgat merkezli Sürmeli Haber'in aktardığı bilgilere göre; Cittaslow, İtalya'da 1999 yılında başlatılan bir akımdır ve dünyada 30 ülkede 278 kente yayılmıştır. Bu akım, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşamayı ve yaşam kalitesini yükseltmeyi savunur. Cittaslow Birliği'ne üye olan kentlerin çevre, altyapı, Slow Food gibi kriterleri yerine getirmesi ve sakin şehir felsefesine bağlı kalması gerekiyor.

Türkiye'de Cittaslow üyesi olan şehirler arasında İzmir'in Seferihisar ve Foça, Muğla'nın Akyaka ve Köyceğiz, Isparta'nın Eğirdir ve Yalvaç, Bolu'nun Göynük ve Mudurnu, Bitlis'in Ahlat, Malatya'nın Arapgir, Antalya'nın Finike, Sinop'un Gerze, Çanakkale'nin Gökçeada, Ankara'nın Güdül, Şanlıurfa'nın Halfeti, Bursa'nın İznik, Erzincan'ın Kemaliye, Ordu'nun Perşembe, Artvin'in Şavşat, Erzurum'un Uzundere, Kırklareli'nin Vize ve Aydın'ın Yenipazar ilçeleri bulunuyor.

Ayrıca, Cittaslow Türkiye'ye adaylık başvurusu yapan ve inceleme süreci devam eden 8 ilçe bulunuyor. Bu ilçeler Kastamonu'ya bağlı Daday, Karabük'ün Eflani, Aksaray'ın Güzelyurt, Samsun'un Yakakent, Çanakkale'nin Bayramiç, Eskişehir'in Sivrihisar, Tekirdağ'ın Şarköy ve Bilecik'in Osmaneli ilçeleri yer alıyor.

Son Güncelleme: 11.07.2023 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikret 2023-07-11 13:10:20

Bolu da 2 ilçe alınıyor,Çorum 0,Çorum da ķültür ve turizmle ilgili maaş alanlar ne iş yapar?

Avatar
Doğrucu 2023-07-11 13:33:21

Sakin şehir deyince;sessiz, kimsesiz,hareketsiz ve ekonomik faaliyeti düşük bir şehir anlıyorsak evet tam Iskilip. Fakat o listeye giren şehirler de ekonomik ve sosyal hayat canlı hem de şehir olarak estetikleri var.

Avatar
İsmail 2023-07-11 12:22:27

Ben bu haberi yapan kişinin yerinde olsam kesinlikle yapmazdım eski teksas gibi olan her gün silahların patladığı kavganın eksik olmadığı bir şehir nasıl sakin şehir olabilir

Avatar
aşgın 2023-07-11 14:00:41

Çorum listeye girememiş hemide halil başkanıma rağmen!Hayret doğrusu

Avatar
Çorumlu 2023-07-11 14:47:44

İSMAİL Mevzuyu özetlemiş , asayişimizin bozulmasında emeği geçen resmi, gayrı resmi ne kadar kişi,kurum varsa Allah ın adaletine havale ettik.

Avatar
Corum 19 2023-07-12 02:12:44

Cakma texas ne zaman sakin sehir olacakmis