İskilip ‘Sakin Şehir’ oluyor

İskilip Belediyesi ve Kaymakamlık işbirliği ile 2012 yılında başlatılan Cittaslow ağına katılım hazırlıkları tamamlanarak resmi başvuru yapıldı.

27 Şubat 2013 Çarşamba 11:10
 İskilip ‘Sakin Şehir’ oluyor


Bir süre önce proje ekibinin İskilip Belediyesi’nde gerçekleştirdiği toplantıda dosya hazırlıkları değerlendirildikten sonra eksiklerin hızla tamamlandığı belirtildi.

Cittaslow Proje Komisyonu Başkanı Durmuş Akbulut tarafından Belediye Başkanı Numan Sezer'e dosya içeriği hakkında bilgi sunulduktan sonra proje dosyası Sakin Şehirler Türkiye Ağı Komisyonu’na gönderildi.

Cittaslow Türkiye ağında İskilip'in başvurduğu tarih itibarıyla Akkaya, Gökçeada, Perşembe, Seferihisar, Taraklı, Vize, Yalvaç ve Yenipazar olmak üzere sekiz ilçe bulunuyor. İskilip'in katılım projesinin onayı ile birlikte sayının dokuza çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Sahabet style="font-family: Arial;">

‘Cittaslow, İskilip’in yeni bir turizm atağı’

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, Sakin Şehirler ağına katılım için hazırlık sürecinin titizlikle yürütüldüğünü, bu ağa katılımla birlikte İskilip'in yeni bir turizm atağında bulunduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Başkan Yardımcısı Melih Alpsar'ın destekleri ile proje komisyonunda Durmuş Akbulut, Bayram Gökbulut, Sıdıka Özlem, Serkan Akkaya, M. Serdar Çorumlu, Şaban Balcı, Murat Kopkop, Fatih Uçar görev aldı.

Cittaslow; merkezi İtalya'da bulunan uluslararası bir kuruluş. Cittaslow ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için kurulmuş bir kentler birliği. Küreselleşmenin yarattığı farklılıklar taşımayan kentlerden biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birlik.


Son Güncelleme: 27.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.