Kasıtlı, yanlış ve eksik haberler...

HİTÜ Rektörlüğü bir  rektör yardımcısının bazı fakültelere dekan vekili olarak atanmasına medya haberlerine 'kasıtlı, yanlış ve eksik' değerlendirmesinde bulundu.

07 Mart 2021 Pazar 18:55
Kasıtlı, yanlış ve eksik haberler...

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, bir  rektör yardımcısının bazı fakültelere dekan vekili olarak atanmasına ilişkin yerel ve yaygın basında gündem olan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Nihai olarak üniversitemiz ve çalışma arkadaşlarımız hakkında kasıtlı bir şekilde yanlış ve eksik bilgiler üreten, haberler yaparak kamuoyunu yanıltan kişiler ve mecraları hukukî haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”denildi.

İşte o açıklama:

2006 yılında kurulan Hitit Üniversitesi, URAP 2020 değerlendirmesinde, ülkemizde 2000 yılı sonrası kurulan 95 üniversite arasında 11. sırada yer alarak, 11 fakültemiz, 1 enstitümüz, 1 yüksekokulumuz ve 7 meslek yüksekokulumuzda 17 bin öğrencisiyle eğitim-öğretime devam etmektedir. YÖK tarafından 2020 yılı başında “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşma projesi kabul edilerek savunma, sağlık ve gıda teknolojileri alanlarında Ar-Ge ve sanayi işbirliklerine yönelik çalışmalarımız büyük bir gayretle yürütülmektedir. Son günlerde, üniversitemiz hakkında medyada yer alan haberlerin oluşturduğu bilgi kirliliği ve kullanılan tutarsız ifadeler karşısında aşağıdaki açıklamalar siz değerli kamuoyunun dikkatine sunulmuştur:

1. Üniversitemiz Mühendislik, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Tıp, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri fakültelerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Diğer yandan kurulma kararları önceki yıllarda alınmış olmasına rağmen altyapı çalışmaları tamamlanamamış ve dolayısıyla akademik personeli ve henüz öğrenci kontenjanı bulunmayan Turizm, Diş Hekimliği ve Veterinerlik fakülteleri pasif konumdadır. Aktif fakültelerimizin bünyesinde dekan olarak atanma şartını sağlayan profesörlerimiz arasından atamalar Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) onayına sunularak yapılmıştır. İstifa nedeniyle boşalan fakültelerimizde ise akademik ve idari süreçlerin aksamaması için bu fakültelerdeki mevcut profesör kadrosundaki çalışma arkadaşlarımız arasından vekâleten atamalar yapılmış olduğu gibi, bazılarında da nihai atama yapılıncaya kadar mevzuat uyarınca YÖK onayına sunularak, Rektör veya Rektör Yardımcılarının uhdesinde dekanlık görevi vekâleten yürütülmektedir.

2. Kamuoyunu meşgul eden ve üniversitemizde yürütülen süreçlere dair bilgi kirliliğine yol açmış olan konu, geçtiğimiz hafta Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlığında gerçekleşen istifa sonrası yapılan görevlendirmeyle ilgilidir. İdarede hizmetlerin sürekliliği ilkesi gereğince belirlenen Yükseköğretim mevzuatına uygun bir şekilde, acil durumlarda yönetim süreçlerinde aksamaya neden olmamak üzere, YÖK’ün onayına sunularak rektör yardımcılarımızdan birinin uhdesine geçici olarak vekâleten dekanlık görevi verilmiştir.
3. Kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan diğer bir husus ise son üç yıldır sadece güzel sanatlar alanına öğrenci kabul ettiğimiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dekanlığının kuruluşundan beri vekâleten bir rektör yardımcımızın uhdesinde bulunması ile alakalıdır. Bu fakültemizde mimarlık bölümü pasif konumda olup, mimarlık alanında üniversitemizde hiç bir öğretim üyemiz bulunmamaktadır. İlgili mevzuat uyarınca aynı şekilde Sağlık Bilimleri Fakültemizin dekanlığı diğer rektör yardımcımızın uhdesinde yürütülmektedir. Rektör yardımcıları tarafından yürütülen söz konusu vekâleten dekanlık görevleri için kendilerine herhangi bir ek ödeme yapılmamaktadır.

Genç bir üniversite olarak bir yandan kurulmuş olan birimlerimizin idari ve akademik alt yapısını güçlendirme, diğer yandan yeni akademik birimler kurma çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu bağlamda Üniversitemizde vekâleten yürütülen dekanlık görevleri, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında gerçekleştirilmektedir. Asaleten dekanlık atamaları hususunda ise gerekli girişimler sürdürülmektedir. Nihai olarak üniversitemiz ve çalışma arkadaşlarımız hakkında kasıtlı bir şekilde yanlış ve eksik bilgiler üreten, haberler yaparak kamuoyunu yanıltan kişiler ve mecraları hukukî haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”

Son Güncelleme: 07.03.2021 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş20 2021-03-07 19:46:27

Dua bilmeyen ilahiyat profosörü tüm üniversiteye dekan olmuş utanmadan açıklama yapmış. Rektörün yapması gereken üniversiteyi siyasetten uzaklaştırarak asli işlerine döndürmesidir ama alakası olmayan işler peşinde...

Misafir Avatar
Yorumcu 2021-03-07 22:31:23 @Vatandaş20

Bu yorum yapma işi herkese verilmemeli. Mail ile doğrulama olmalı. Hala dua bilmeyen ilâhiyatçı söylemi çok yanlış. Ya adam prof unvanını almış. Olayın aslında bir işyeri açılırken dua edilmesi söz konusuydu gerçekten de işyeri açılırken özel bir dua yoktur ve hocada o sırada gereğini söylemiştir. İşi bereketli olsun hayırlı olsun denir Fatiha okutulur budur. Ben olsam halil hocanın yerinde bu ve buna benzer yorum yapanları hukuk alanına taşırdım.

Beğenmedim! (17)
Avatar
Hatsiz 2021-03-07 20:24:41

Diğer üniversitelerde olan bir uygulamaya ama suda artık herkes tarafından bilinen bir gerçek ki üniversiteler bilim ve ilim yuvası olmaktan çok siyasetin içine girdi biran önce akademik camiaya da liyakat adımları atılmali ( gerçi bu söylediğime kargalar bile guler de ) ne yazık ki Türkiye de akademisyenler bilimden çok siyasetle uğraşır bir hale geldi.

Avatar
Çorum 19 2021-03-07 21:58:20

Ögretim görevlisi yoksa niye fakülte açıyorsunuz katari yolda mi duzuyorsunuz

Misafir Avatar
hahaha 2021-03-11 12:06:45 @Çorum 19

Bunu sürekli veteriner fakültesi isteyen zihniyete bir ara anlatırsan iyi olur. her bölümü açmak zaten iyi birşey değil. insanlar çorum'a gelmek istemiyorlarki. iyiki AVM varda para kazananlar gidecekleri harcayacakları sosyal kültürlerine önem verecekleri 1-2 yer uğruna bu şehirde kalıyor

Beğenmedim! (0)
Avatar
Kripto eleştirmenler iş başında’ya cevap 2021-03-07 22:31:07

Doğruyu söyleyene hemen fetöcü yaftası yapıştırın. Ülke nereye gidiyor böyle???

Avatar
Kripto Eleştirmenler İş Başında 2021-03-07 21:30:19

Rektörlüğün açıklaması tamamen durumu ifade etmesine rağmen hala fetö dilinden eleştiri yapılıyor. Çoruma yazık ediyorsunuz.

Avatar
Hadi ordan 2021-03-07 22:59:09

Size mi soracak rektör kimle çalışacağını??! Hadi ordan...

Avatar
?? 2021-03-07 22:40:10

Habercim19 eski rektörün dünya kadar var. Onu neden haber yapmıyordun? Mesela şu an kampüsün içinden çıkılmaz durumunun baş sorumlusu önceki rektör. Kadroları dolduran da o. Keşke az da olsa onu haber yapsaydın.

Misafir Avatar
Yapamazlar 2021-03-08 10:44:29 @??

eee demekki mama mı yiyorlardı kim bilir? çok garip ya... Eski rektör 8 yıldır doldurdu doldurdu şimdi de kalmış birileri zart zurt. arşivlerinize baktığımda 1 tane bile kötü haber yok eski rektörle. nabza göre şerbeti alıp alıp gidiyordunuz demekki :)

Beğenmedim! (9)
Avatar
Anlamazlar 2021-03-07 22:57:36

Boşuna açıklama yapmaya gerek yokki!!! Anlamazlar anlamak istemezler, işleri güçleri eleştiri bunların. Bir tane yapıcı bir şey duymak mümkün değil. Herkes anladığı işi yapsın kardeşim, bunlara rahmetli Erbakan hoca gibi hadi ordan deyip geçeceksiniz...

banner165