Kırmızı diplomalı Çorumlu kız

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge Rusya’da eğitim alan Çorumlu nükleer genç mühendis Özlem Arslan’ın başarı dolu hikayesini köşesine taşıdı.

14 Şubat 2021 Pazar 21:27
Kırmızı diplomalı Çorumlu kız

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, Rusya’da eğitim alan Çorumlu nükleer genç mühendis Özlem Arslan’ın başarı dolu hikayesini köşesine taşıdı.

'Kırmızı diplomalı kız' başlıklı köşe yazısında, Özlem’in Çorum’un Çaltıcak Köyü’nde dünyaya geldikten sonra ilk, orta ve teknik lise sürecinde matematik yeteneği dikkatleri çekti.

Memur anne ve babanın desteğiyle eğitime devam kararı alınınca Ankara Üniversitesi Matematik bölümünü kazandı. Üçüncü sınıfta Akkuyu Nükleer Santralı için Enerji Bakanlığı’nın Rusya’daki eğitim programına katılma kararı verdi. İşte her şey hiç tanımadığı, bilmediği bir başka ülkeye, yani Rusya'ya gitme kararıyla başladı…Ve Özlem Arslan 6.5 yıl sonra, dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerin arasından birincilikle mezun oldu, kırmızı diplomayı aldı...

Yazının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz…

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/fatih-cekirge/kirmizi-diplomali-kiz-41739943

Son Güncelleme: 19.02.2021 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meliha trabzonluoğlu 2021-02-16 00:26:37

Bir çorumlu olarak gurur duydum başarılarının devamını dilerim ama o ne biçim başlık çorumlu kız ne demek başka şehirlerden bir başarılı kişi için böyle başlık atılmıyor sanki çorumlulardan beklenmiyormuş gibi bir ifade gibi

Avatar
Nur 2021-02-16 04:09:11

Bravo güzelim çok mutlu oldum başarılarının devamını dilerim.haber başlığınıda beğendim Çorumlu kızı görsünler???? başka kızlarımızıda evlatlarımızı da görmek isteriz böyle güzel haberlerde.

Avatar
Bekir Doytanoğlu 2021-02-16 17:56:49

Bir Çorumlu olarak gurur duydum. Ülkemizde anne-babaların sıķca söyledikleri bir söz vardır;biz okuyamadık bari çoluk çocuğumuz okusun derler.Çoçukların ve anne-babaların ekmekleri boşa gitmesin,şansları bol olsun inşAllah.

Avatar
Çorum 19 2021-02-17 07:57:53

MaşAllah medari iftiharımız