Çorumlu öğrencinin başarısı

Moskova Nükleer Enerji Enstitüsü’nde (MEPhI) nükleer enerji alanında öğrenim gören üçüncü dönem Türk öğrenciler mezun olurken, Çorumlu öğrenci kırmızı diploma (başarılı) aldı.

13 Şubat 2020 Perşembe 22:01
Çorumlu öğrencinin başarısı

Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi Moskova Nükleer Enerji Enstitüsü’nde (MEPhI) nükleer enerji alanında öğrenim gören üçüncü dönem Türk öğrenciler mezun oldu. Diplomalarını alan 54 Türk uzman Akkuyu Nükleer Şirketi'nde çalışacak.
54 mezun öğrenci, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin uzman yetiştirme programını başarıyla tamamladı. Şirketten iş teklifi alan tüm genç uzmanlar, Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS personeli arasına katılacaklar. Diploma töreni, Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi Moskova Nükleer Enerji Enstitüsü Rektörü Mikhail Strikhanov, Akkuyu Nükleer A.Ş. Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, Akkuyu Nükleer A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Yuliya Zholobova, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Zeynep Savaş, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdür Vekili İbrahim Halil Dere’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
ÇORUMLU ÖĞRENCİ KIRMIZI DİPLOMA ALDI
2020 yılında diplomalarını alan mezunlar arasında kırmızı diploma alan bir Türk öğrenci de dikkat çekti. 28 yaşındaki kırmızı (başarılı) diploma sahibi Özlem Arslan, Çorum’da doğdu. Özlem, 2010 yılında teknik liseden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi’ne girdi. 2013 yılında Akkuyu Nükleerin programına başvuran Özlem, tüm sınavları başarıyla geçerek Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi Moskova Nükleer Enerji Enstitüsü’ne girdi. Özlem Arslan, mezuniyet töreninde duygularını şöyle ifade etti:
“Diplomanın savunması kolay geçmedi. Bizim üniversiteden ve diğer üniversitelerden 13 öğretim üyesinin yer aldığı bir komisyon oluşturuldu. Ancak sonuç olarak beş aldım ve çok mutluyum. Diploma tezim, nükleer santrallerin devre dışı bırakılmasına ilişkin kuramsal bilgi içermektedir. Akkuyu NGS’de çalışacağım için mutluyum. Ülkemizin ilk nükleer güç santrali ile birlikte enerjinin geliştirilmesinde yeni bir aşamaya geçilecek. Ben de ilk mühendisler arasında yer alacağım.”
Akkuyu NGS için personel yetiştirme faaliyeti 2011 yılından beri devam ediyor. Mart 2018’de 35 Türk öğrenci, Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi’nde 'Nükleer santraller, tasarım, işletme ve mühendislik' uzmanlık dalındaki eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yükseköğretim diplomalarını aldı. MEPhI’de 6.5 yıl eğitim gören ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan tüm mezunlar, Akkuyu Nükleer A.Ş işe alındı.


İHA

Son Güncelleme: 14.02.2020 00:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tebrik ederim 2020-02-14 09:14:38

Fotoya baktım da kızımız o beyefendi ve hanımefendi ne kadar modern çağdaş ve dürüst göründü gözümde. Tebrik ediyorum sizin gibi insanlar olduğu sürece güzel ülkem hakkında umutlarım kesilmeyecek benim