Obruk da böyle olabilir!

Obruk Barajı ve çevresi için hemşehrimizden bir öneri geldi

23 Ocak 2019 Çarşamba 14:36
Obruk da böyle olabilir!

Çorumlular’ın mesire alanı olarak güzel bir mekân şeklinde nitelendirdiği ve yaz aylarında çokça rağbet ettiği, şehir dışı ve yurt dışından misafirlerini ağırladığı Obruk Barajı ve çevresinin daha da güzelleşmesi için dikkat çeken bir öneri geldi. Önerinin sahibi ise Antalya’da yaşayan hemşehrimiz Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Obruk Havzası’nda bitki üretimini yeniden gündeme getirdi.

Daha önce Obruk Havzası Organik Tarım Bölgesi olması önerisi ve Isparta Kuyucuk’taki gelişmeye dikkat çeken Özçatalbaş, “Obruk Havzası’nda Baharat Bitki üretimi ve turizmi derken İsparta Kuyucak’taki gelismeyi dikkate almak gerektiğini bi yazımızda belirtmistik.

İnsallah yakın gelecekte Obruk’ta lavanta ekim alanlarını böyle görürüz. Kekik, adaçayı gibi urunlerse rahatlıkla yaygınlaşabilir.” sözleri ile Obruk için dikkat çeken bir öneride bulundu.

Özçatalbaş daha önce de Obruk’la ilgili ufuk açıcı görüşler aktarmıştı.

Son Güncelleme: 24.01.2019 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dodurgalı 2019-01-23 16:01:37

Bu dedikleri bitkiler dodurga da ekimi yapılıyor. Aromatik bitkileri incelemek için ilçemizecgelsin hocam. Seviniriz

Avatar
Cemil 2019-01-25 10:02:13

Zorlamayla hiçbir şey olmuyor. Çiftçi her şeyi üretir. Yeter ki para kazanacağıní bilsin. O kadar proje yapıldı, kamunun parası harcandı. Sonuç sıfır. Birileri kendi çıkarları için uçuk projeler yapíyor. AKP nin atadığı hiçbir şey den anlamayan bürokratlarıda hemen atlíyorlar.