Tahtasız sordu, Bakan 'temiz' dedi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Derinçay Deresi'ni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sordu.

24 Mayıs 2024 Cuma 11:38
Tahtasız sordu, Bakan 'temiz' dedi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, etrafındaki fabrikalar nedeniyle kirli akmaya ve kötü kokular yaymaya başlayan Derinçay Deresi'ni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sordu. Bakanlığın Derinçay’ın detaylı cevabında özet olarak derenin “temiz” olduğunu öne sürdüğünü aktaran Tahtasız, Hitit Üniversitesi tarafından yapılan incelemede kirlilik düzeyinin yüksek olduğunu ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye geçen yıl Ağustos ayında Derinçay’la ilgili soru önergesi verdiğini bildirenTahtasız, Bakan imzasıyla verilen yanıtta Derinçay’ın temiz olduğunun söylendiğini ifade etti. Tahtasız, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına verdiğim soru önergesine Bakan Mehmet Özhaseki imzasıyla verilen detaylı cevapta özetle ‘Derinçay temiz akıyor’ denildi. Bölge halkı ve bizler Derinçay'ın kirli olduğunu, pis koktuğunu biliyoruz ancak Sayın Bakan ‘Derinçay temiz’ diyor. Yetkilileri Derinçay'ı kirleten faktörleri ortadan kaldırmak için uğraşmaya davet ediyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi, beraberinde Çorum Valimiz ve Çorum Belediye Başkanıyla birlikte Derinçay'da balık tutmaya davet ediyorum” dedi.
ÜNİVERSİTE RAPORU KİRLİLİĞİ TESCİL ETTİ

Çorum Derinçay’ın 90’lı yıllara kadar balık tutulan, tarımsal sulamada kullanılan tertemiz bir akarsu olduğunu dile getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, "Hitit Üniversitesi tarafından Ağustos 2020 ile Temmuz 2020 tarihleri arasında altı noktada yapılan araştırma, Derinçay'ın su kalitesinin bozulduğunu, kirlilik düzeyinin yüksek olduğunu belirtmiş olup raporda su kalitesinin iyileştirilmesi adına belediyeye ait arıtma tesisinin kapasitesinin yükseltilmesi ve dereyi kirleten faktörlerin önlenmesi gerektiği rapor edilmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına verdiğim soru önergesine Bakan Mehmet Özhaseki imzasıyla verilen cevapta özetle "Derinçay temiz akıyor." denildi. Bölge halkı ve bizler Derinçay'ın kirli olduğunu, pis koktuğunu biliyoruz ancak Sayın Bakan "Derinçay temiz." diyor. Yetkilileri Derinçay'ı kirleten faktörleri ortadan kaldırmak için uğraşmaya davet ediyorum. O hâlde Bakana soruyorum... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi, beraberinde Çorum Valimiz ve Çorum Belediye Başkanıyla birlikte Derinçay'da balık tutmaya davet ediyorum.”

Son Güncelleme: 26.05.2024 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kale... 2024-05-25 18:08:04

Bahis konusu edilen Çorum çayı ise sayın Tahtasız tezinde yerden göğe kadar haklı, yıllar boyu zehir akıyor.
Bu Çorum çayında canlı diye hiç bir şey kalmadı. Sıra insanlara geldi.
Bu suyun çevresindeki bütün köyler arazisinde çorum çayındaki zehirli suyu kullanıyor. Toprak hasta oluyor dolayısıyla insanlar da hasta oluyor, acilen önlem alınması gerekiyor. Çorumlu siyasetçiler; aslı görevi olarak ivedilikle çorum çayını ekip olarak lütfen incelensin nasıl zehir akıyor bir görsünler. Çorum çayı nedense köpük köpük yeşil yeşil ben zehirim diye haykırıyor. Köylerin nasıl sahipsiz kaldığını, bu çayı inceleyin ve görün. Üstelik bu zehirli suyun kullanıldığı ürünler Çorum pazarlarında satılıyor. Sonuç olarak; Halk toptan zehirleniyor, bir çare, bir çare, bir çare.

Avatar
Mehmet 2024-05-24 14:35:04

Ve tutulan balik orada gazetecilerin huzurunda yenmelidir!!!!

Avatar
Tahtasız abartma 2024-05-24 13:30:20

Yıllardır Kadıköy dereleri kokuyor
İzmir kokuyor
Onları neden sormuyorsun

Misafir Avatar
Seçim... 2024-05-27 15:38:07 @Tahtasız abartma

Onlarında vekilleri var...
Sayın tahtasız, işinin gereğini yapıyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-05-24 14:54:03

Bu HÜKÜMET Çorum'u sevmiyor. Ağzımızla Kuş tutsak dahi bize Çorum'umuza yağmurlu hava da su vermezler. Çorum Türkiye de ÜVEY EVLAT muamelesi görmeye devam ediyor. Çorum Türkiye de mahrumiyet ŞEHİR'dir. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum ve Çorum'lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
İskilipli 2024-05-24 12:28:54

İskilip organize sanayi bölgesi için gelişme var mı
Tosya İskilip yolu halen başlanmadı

Seçim gelmeden bitirilmeli

Avatar
İskilipli 2024-05-24 13:28:09

İLÇE Toki girişimi ne aşamada