O fakülteye 3 yıllık akreditasyon

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3 yıllık uluslararası akreditasyonun sahibi oldu.

22 Mayıs 2024 Çarşamba 15:54
O fakülteye 3 yıllık akreditasyon

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3 yıllık uluslararası akreditasyonun sahibi oldu.

Üniversite İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre; Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, uluslararasılaşma, topluma hizmet, ihtisaslaşma ve kurumsal kapasite alanlarında çalışmalarına devam eden Hitit Üniversitesinde Tarih lisans programının ardından İlahiyat Fakültesi de akredite olmaya hak kazandı.

İlahiyat Fakültesi normal öğretim İlahiyat Programı ve ikinci öğretim İlahiyat Programı, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından 2027 yılına kadar akredite edildi.

3 YILLIK ULUSLARARASI AKREDİTASYONDA BİR İLK

İlahiyat Akreditasyon Ajansı tarafından çoğunlukla 2 yıl olarak verilen akreditasyon sürecinde Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, normal öğretim İlahiyat Programı ve ikinci öğretim İlahiyat Programı ile bir ilki başararak 3 yıllık uluslararası akreditasyon aldı.
ÖSYM kılavuzunda ve YÖK Atlas’ta akredite olarak belirtilecek.

İlahiyat Fakültesi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih dönemlerinde yayınlanacak kılavuzda ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından aday öğrencilerin hizmetine sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas)’nda akredite edilmiş olarak yer alacak.

İlahiyat Fakültesi, nitelikli yönlerini uluslararası akreditasyon belgesi ile tescilledi
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bulut, 30 yılı aşkın köklü geçmişi, kurumsal yapısı, güçlü akademik kadrosu ile ilahiyat fakülteleri arasında araştırma-geliştirme, yayın gibi pek çok alanda temayüz eden İlahiyat Fakültesinin başarılarına bir yenisini daha eklemesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

İlahiyat Fakültesinin, ESCI, SCOPUS gibi nitelikli uluslararası dizinlerde taranan Hitit İlahiyat Dergisi gibi birçok öne çıkan yönünün bulunduğuna dikkat çeken Bulut, “Tüm alanlardaki faaliyetlerinde kalite temelli bir sistem kuran ve yürüten Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, mevcut potansiyeli ve sergilediği performansla 3 yıllık uluslararası akreditasyon belgesini alarak nitelikli yönlerini uluslararası akreditasyon belgesi ile tescillemiş oldu. dedi.

İLAHİYAT BAŞARILARINI TAÇLANDIRDI

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, kalite yolculuğuna yeni bir akreditasyonla devam ettiklerini söyledi.
Hitit Üniversitesi'nin stratejik planında yer alan amaçlara yönelik güzel gelişmelerin elde edildiğini kaydeden Öztürk, İlahiyat Fakültesinin akreditasyon sürecinde bir ilke imza atıldığını belirterek ilahiyat fakülteleri arasında ilk kez 3 yıl süreli uluslararası akreditasyonun Hitit İlahiyat’a verildiğini açıkladı.

2020 yılında kurulan Stratejik Yönetim ve Kalite Ofisi ile oluşturulan Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi ile eğitim birimlerinin akreditasyon süreçlerinin desteklendiğini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

“İlahiyat Fakültemiz, deneyimini ve başarılı çalışmalarını uluslararası akreditasyon ile taçlandırmış oldu. Türkiye’nin sayılı fakülteleri arasında yer alan İlahiyat Fakültemiz, kalitesini ortaya koyarak ilk kez 3 yıllık akredite olan fakülte konumuna geldi. Fakültemizin başarısından dolayı büyük bir mutluluk duyuyor ve tebrik ediyorum. Sürekli iyileştirme faaliyetleri kapsamında yoğun çaba sarf eden başta Dekanımız Prof. Dr. İsmail Bulut olmak üzere, fakülte yönetimimize, değerli akademisyenlerimize ve sürece destek veren idari birimlerimize teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarafsız 2024-05-22 16:25:05

Akredite olunca ne olacak biri bana anlatsın. Daha kaliteli öğrencimi gelecek hayır. Eğer akreditasyon iyi bir şey olsaydı, mühendislik fakültesi kimya ve makina bölümü akrediteyi devam ettirirlerdi. Her ikisininde 2019 da akreditesi bitti ve bir daha baş vurmadılar. Çünkü akreditasyonun üniversiteye sağlayacağı hiç bir fayda yok. Eğer bir faydası olsaydı kimya mühendisliği kapanmaz, makina mühendisliğinde kapanmamak için can çekişmezdi, Birde üstelik makina dalında ihtisas üniversitesi olmasına rağmen geçen sene 20 kişilik kontenjan bile dolmadı. Eğer ihtisaslaşma ve akredite olmanın bir faydası olsa idi, mühendislik fakültesi bu duruma düşmezdi. Bunlar reklam kokan hareketler. Ayrıca ilgili fakülte akredite olma masrafı ne kadar yapıldı açıklasın. Okulda tasarruf tedbirleri uygulanıyor ama akrediteye para bulunuyor

Avatar
YİNE BEN 2024-05-22 17:26:06

AF BUYUR NE OLMUŞ...ULEN GOBELLER BİZE TÜRKİYEDE YABANCI MUAMELESİ YAPIYORSUNUZ NE DEDİĞİNİZ NE YAPTIĞINIZ ANLAŞILMASIN DİYE NE HALT EDECEĞİNİZİ ŞAŞIRDINIZ...KAHROLSUN İSRAİL...

Avatar
Akredist 2024-05-23 16:07:44

niversiteler için akreditasyona sahip olmak eğitimin kalitesini belgelemek anlamına geliyor. Bu sebeple üniversiteler, hem ulusal hem de uluslararası kuruluşlara başvurarak eğitimlerinin “kalite” özelliğini onaylatıyor. Akreditasyonun önemi de burada ortaya çıkıyor.Akredite bir şirkete, kuruma veya kursa verilebilir. Firmaların diğer firmalardan ayırt edilebilmeleri için akredite olmaları önemlidir. Ayrica gereksiz eleştiri yerine tebrik edin, övün ve gurur duyun !!!!

Avatar
Anonim 2024-05-24 11:19:51

İlahiyat Fakültesi'ni tebrik ederim. İlahiyat camiasında marka haline gelen Marmara, Ankara, Sakarya gibi yerleri geçerek ilahiyat fakülteleri arasında ilk kez 3 yıllık akreditasyonu sağlamış bir fakülte oldu. Zaten akademik kadrosu ve yayınlarıyla pek çok fakülteyi geride bırakırken üstüne bir de akreditasyonda bir ilke imza attı.
Daha akreditasyon nedir, ne işe yapar bu soruları bilmeden yorum yazan ve her şeyi eleştiren haddini bilmezleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.