Alayına cevap verdiler

İskilipli Atıf Hoca'yı kabri başında anan Vali, Belediye Başkanı ve Rektör'e yönelik mesnetsiz suçlama ve ölçüsüz eleştirilere cevap geldi.

11 Şubat 2021 Perşembe 20:10
Alayına cevap verdiler

Çorum Belediyesi Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, şehadetinin 95. yıl dönümünde (4 Şubat 2021) merhum İskilipli Atıf Efendi’nin mezarı başında Kur’an tilaveti ve duadan oluşan programa katılan siyasetçi ve yöneticilerle ilgili bazı basın yayın organları ile bazı siyasilerin yapmış oldukları mesnetsiz suçlamalar ve ölçüsüz eleştirilere yazılı açıklamayla cevap verildi.

MESNETSİZ SUÇLAMALAR, ÖLÇÜSÜZ ELEŞTİRİLER

Açıklamada, söz konusu siyasetçi ve mecraların ölçüsüz eleştiriler ve mesnetsiz suçlamaları nedeniyle açıklama yapma gereği duyulduğu hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

İskilipli Atıf Efendi bu topraklarda yetişmiş ve memlekete ilmî sahada hizmet etmiş değerli bir alim, yazar ve aktivisttir. Alemdar gazetesinde yazdığı yazılarla “Hürriyet ve İtilaf Partisinin İngiliz yanlısı siyaset izlemesini” sert biçimde eleştirmiş, Mondros Ateşkes Antlaşmasına ilk tepkiyi koyanlardan biri olmuştur. İzmir’in işgaline karşı beyanname yayınlayan ilk cemiyet başkanıdır.
Şapka inkılâbından 1,5 yıl önce yazdığı “Frenk Mukallitliği ve Şapka” isimli eserinden dolayı tutuklanmış, Giresun’da yapılan yargılamadan beraat etmiştir. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal tarafından kapatılan İstiklal Mahkemeleri mesnetsiz ve uydurma delillerle İskilipli Atıf Efendi hakkında idam kararı vermiştir. Bu idam kararı milletin vicdanında hala kanayan bir yara olarak yer almaktadır.
Yüzyılı aşkın bir süredir kıblesini Batıya çevirip, batıcılık adına yerli ve millî değerleri tahkir ve tezyif eden bir anlayışın bugünkü temsilcileri geçmişleriyle hesaplaşmak yerine kimi zaman güç kullanarak kimi zaman gürültü çıkararak hakikati unutturabileceklerini sanmaktadırlar. Hatta PKK, YPG, DHKP-C gibi terör örgütlerine mensup teröristlerin cenazelerine katılmaktan bile geri durmamaktadırlar.

HİCAP DEĞİL, ÖVÜNÜLECEK VASIFLAR

Çorum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilimiz Sayın Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün eleştirildiği, dindar bir geçmişe sahip olmak, imam hatip lisesi mezunu olmak, Türk İslam medeniyetine hizmet eden vakıf ve derneklerde görev almak; hicap duyulacak hususlar olmayıp övünülecek vasıflardır.

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYONGOZ SATMAK

Bunları eleştiri konusu eden başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere kendini bu topraklara ve kadim medeniyetimize ait hissetmeyen köksüz yapılar, yıllar boyu Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktadırlar.

TUFAN KÖSE'YE CEVAP

Valimizden, Belediye Başkanımızdan ve Rektörümüzden mahkeme hesap soracağını söyleyen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’ye de, “tek parti döneminde yaşamadığımızı ve mahkemelerde kararları istiklal mahkemesinin kel alileri, kılıç alileri, küçük alileri vermediğini” hatırlatmak isteriz. Tufan Köse’nin suç dediği “mazlumdan ve hakikatten yana olmak” bu millet için suç değil, kıymettir.
Tufan Köse, İskilipli Atıf Efendi’yle aynı gerekçeyle idam edilen Deniz Gezmiş’i anma programlarına katılan CHP’lilerden de hesap sorma cesaretine sahip mi? PKK’lı ve YPG’li teröristlerin cenazelerine katılan CHP’lilerden yargı önünde hesap sorabilecek mi? Hatırlatmak isteriz ki özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla AK Parti hükümetleri döneminde devletimizin birçok kurumuna İskilipli Atıf Hoca ismi verilmiştir. Dolayısıyla hem devletimiz, hem milletimiz hem de bizler nezdinde Atıf Hoca ve O’nun gibi mazlumlar gerekli itibara sahiptir.”

Son Güncelleme: 14.02.2021 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2021-02-11 22:04:04

Alayına cevap verdiler ne demek ya? Siz ne saygısız ne terbiyesiz bir sitesiniz. Bu nasıl bir usluptur. Siz bu haddi nereden buluyorsunuz saygısızlar?

Avatar
Misafir'e 2021-02-11 22:41:39

Misafir kardes bunlarin ruhu Iskilip'li Atif'in ruhu ile ayni. Isleri gucleri gericilik faaliyetleri. Haber sitesi degil bildigin gericilik sitesi. Bur haftadir Atif sevdalari tuttu.

Avatar
hasan19 2021-02-11 22:49:33

bir gün sizin de alayınıza cevap verilir...kendinizi devlet sanıyorsunuz değil mi? o koltuklardan hiç kalkmayacaksınız. Fetö'de öyle yapıyordu. Aynı sizin gibi güç sarhoşuydu. Biraz daha semirin bakalım.

Avatar
Çorum 2021-02-12 07:29:22

Atıf düşmana 1 tane kurşun atmış mı? Osmanlı zamanında usulsuz şekilde para topladığı için sürgün edilmiş bir adam :)

Avatar
Niye 2021-02-11 23:15:12

Niye kesip yayinliyosunuz yorumlarimizi. Sansurcu Iskilipli yobaz sevdalilari habercim19 denilen amator site. Daha da sizi acan ne olsun

Avatar
Hacı Nuri 2021-02-12 10:49:34

İskilipli Atıf, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Yunan ve İngilizleri destekleyen cemiyetin başkan yardımcısıdır. Ne kadar çabalarsanız çabalayın bu gerçeği değiştiremezsiniz. Kendisi haindir!

Avatar
Çorumlu 2021-02-12 00:25:13

Alayına biraz ayıp olmuş!!! Topunuza deseydiniz bari.
Birde amatör demiş yorumda arkadaş, sende okuyorsun ama demi herii.

Avatar
Adil 2021-02-12 00:17:33

Hala Atıf Hoca'ya iftira atanlar, yobaz diyen cahiller; Yiğitseniz, mertseniz Çıkın ve İstiklal Mahkemeleri Evrensel Hukuk Kurallarına uygundur. Günümüz Mahkemeleri İstiklal Mahkemelerinin aynısı şeklinde görev yapsın talebinde bulunun. kampanya yapın. İftira atanlar; Yobaz diyen ; BAŞ YOBAZLAR Ne Atıf Hocayı okumuşlardır ne de bir tek istiklal mahkemesi kararı incelemişlerdir. Kendi Yobazlıklarını, cahilliklerine iftiralarına devam ederek örtemeye çalışmaktadırlar. Hatta bu yobazlar İskilipli Akıf Hocanın 34 sayfalık risalesini de okumamışlardır. Cahillik bunların geleneğidir.