Bakan’dan hızlı tren açıklaması

Çorum’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti İl Başkanlığı’nıda hızlı trenle ilgili açıklama yaptı.

14 Eylül 2022 Çarşamba 17:06
Bakan’dan hızlı tren açıklaması

Çorum’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti İl Başkanlığı’nıda hızlı trenle ilgili açıklama yaptı.

GELECEĞİ ÇOK AÇIK BİR ŞEHİR

Bakan Muş, Çorum’a hızlı tren gelmesiyle birlikte şehrin üretimde ve imalatta çok farklı bir noktaya çıkacağını belirterek, “Geleceği çok açık bir şehir” dedi.

Gerçekleşen ziyarette AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ile Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilçe başkanlarıda hazır bulundu.

SANAYİ VE TARIMDA ÖNEMLİ ŞEHİR

Çorum’un hem sanayi ve imalatta hem de tarımda önemli önemli bir şehir olduğunu ifade eden Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Çorum’un bir taraftan sanayi ve imalatta ilerleme kaydediyorken, bir tarafta tarımda önemli bir vilayet. Üretici bir şehrimiz, üretme kabiliyeti olan bir şehir. Müteşebbis bir ruh var bu şehirde.  Ticaret rakamlarına baktığımız zaman, gelecekle alakalı çok daha iyi yerlere çıkacağını görüyoruz. Birinci OSB’miz doldu. Yeni talepler var. Bu fabrikaların açılabilmesi için bunun altyapısının hazırlanması gerekiyor. O açıdan da hem milletvekillerimiz, hem belediye başkanımız ilgili kurumlar gereken çalışmaları yapıyorlar.”dedi.

Konuşmasında hızlı trenin Çorum açısından ne kadar önemli olduğunada değinen Bakan Muş, “Hızlı tren hattına entegre olmasıyla birlikte buranın özellikle üretimde ve imalatta çok farklı bir noktaya çıkacağı aşikardır. Lojistik anlamında ciddi bir kolaylık olacak şehir için. Bu lojistik imkanları, ürünleri entegre sistemi içerisine dahil olduktan sonra limanlara kadar hem ürettiği ürünlerin gitmesini kolaylaştıracak hem de ihtiyaç duyduğu ham maddelerin limanlardan şehre kolay yoldan ulaşmasını sağlayacaktır. Çorum iyi yolda. Emin adımlarla ilerliyor. Geleceği çok açık bir şehir. Huzurlu bir şehir, güvenli bir Anadolu şehri. Gelecekle alakalı, gelecek vaat eden bir şehir olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Son Güncelleme: 16.09.2022 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş rıza 2022-09-15 14:00:50

çoruma her bakan gelince peşinden tren de geliyor bakan gidince ne hikmet ise trende gidiyor...

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-09-16 08:15:08

Çorum'a yağmurlu hava da su vermezler. Çorum ile alay ediyorlar, dalga geçiyorlar,çekip gidiyorlar. HÜKÜMET TARAFINDAN TÜRKİYE DE ÇORUM YATIMLAR DA CEZALI ŞEHİR'DİR. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Ay. 2022-09-17 13:05:49

Tren yolunun Çorum'a çok faydası olacakmış. Bravo bakan efendi bunu kimse bilmiyordu, sen nasıl anlatabildim. Bir madalya taksalardı sana. Peki ne zaman gelecek bu tren Çorum'a? Çıkmaz ayın son çarşabasina mi?

Avatar
Bilal gök 2022-09-17 17:28:49

Her seçim arefesinde aynı masallar milletin oyunu alınca her şey rafa kalkar ama bu seçim de öyle olmayacak bu millet uyandı artık sandım da kalacaklar

Avatar
HAKKA TAPAN 2022-09-17 21:58:13

Geleceği açık şehir.Ticaret ve Tarım şehri.Ama son 20 yılda bir tane bir şey yok.Uyu Çorum Uyu. Çorum uyu uyu.