Puduhepa için Çorum’dalar

Turkey One Derneği yöneticileri 'Hitit Ülkesinin Barış Kraliçesi Puduhepa' programı kapsamında Çorum'da.

08 Haziran 2022 Çarşamba 15:29
Puduhepa için Çorum’dalar

Turkey One Derneği yöneticileri Çorum’a geldi.

İş İnsanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Turkey One Derneği yöneticileri 'Hitit Ülkesinin Barış Kraliçesi Puduhepa' tanıtımı için kenti ziyaret etti.

Çorumlu Obası’nda Vali Mustafa Çiftçi öve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından ağırlanan konuklar, ‘Hitit Ülkesinin Barış Kraliçesi Puduhepa’ programı kapsamında bir dizi etkinliklere katılacaklar.

Başkan Aşgın, “Hitit medeniyetinin başkenti, barış ve kardeşliğin şehri, güzel insanlar diyarı Çorum’umuza hoş geldiniz, safa getirdiniz.”dedi.

PUDUDEPA KİMDİR?

Puduhepa M.Ö. 13. YY’da şimdiki Çukurova bölgesinde doğmuş ve yaşamış Hitit İmparatorluğunun bir kraliçesidir.
Hitit kraliçeleri arasında en bilinen ve tanınanıdır.

Dünya tarihinde bilinen ilk yazılı barış antlaşması olan Kadeş Barış Antlaşması  (M.Ö. 1281 / 1275) Puduhepa'nın kendi şahsi mührü eşi lll. Hattuşşili ve Mısır Kralı ll. Ramses'in mühürleri ile imzalanmıştır.

KÖLELERİ AZAT ETTİ, ÖKSÜZLERLE İLGİLENDİ

Puduhepa, gerçekleştirdiği çoğu devlet işlerini kraldan bağımsız olarak yapmıştır. O dönemin neredeyse hiçbir kadınında bulunmayan yeteneklere sahip olan bu kraliçe, dul ve çocuklu kadınları korumuş, kölelere azat edilme fırsatı vermiş, öksüzlerle ilgilenmiştir.

DIŞ SİYASETTE ROL ALDI

Puduhepa aynı zamanda, mahkemelerde hakim olarak adalet dağıtmasıyla, şifacı yönü ve devletler arası yazışmalarıyla özellikle devletin dış siyasetinde önemli bir rol almıştır. Yazdığı mektuplar ile ülkeler arası ilişkileri kuvvetlendirmiştir.

Son Güncelleme: 08.06.2022 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haci 2022-06-09 09:04:37

Bos beles islere kosturanlar grubu ve uyeleri

banner165