Çorumlular'dan Bakan'a...

Ulaştırma Bakanı Turhan'ın hızlı tren ile ilgili açıklaması Çorum'da yankı uyandırdı. Çorumlular'dan Bakan'a ince espriler geldi.

23 Ocak 2020 Perşembe 12:38
Çorumlular'dan Bakan'a...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Kırıkkale’yi ziyaretinde demiryolu ve yüksek hızlı tren yatırımına dair yaptığı açıklama Çorumlular’ın  dikkatini çekti. Tabi ardından vatandaş yorumları geldi.

Bakan Turhan, yaz ayı başında Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren yatırımının hayata geçirileceğini belirterek, hızlı tren yatırımı yapılan illerin interlandındaki bir çok kentin de bu hizmetten istifade ettiğini vurguladı. Bakan Turhan, Ankara-Sivas YHT tamamlandığında Çorum’un da hızlı treni kullanacağını kaydederek, “İnşallah Kırıkkale’miz de, Yozgat’ımız da, Sivas’ımız da, Kayseri’miz de, Tokat’ımız da, Çorum’umuz da, Erzincan’ımız da hatta ötesi de bu hizmetten bu yıl ortalarında hizmete açacağımız Yüksek Hızlı Tren konforuyla seyahat etme imkanına sahip olacaklar. Hayırlı uğurlu olsun diyelim” dedi.

Bakan’ın sözleri Çorum’da eleştirel tepkilere neden oldu. Bazı okurlar Ankara-Sivas YHT yatırımını Çorumlu’nun nasıl kullanacağına dair ince esprili yorumlar yaptı.

İşte o yorumlar:

Tolga/ Allah razı olsun Sayın Bakanım. Biz Delice’ye kadar otobüsle gider oradan hızlı trene bineriz. Ya da Yozgat’a otobüsle gider trene bineriz. Kırıkkale’den Çorum hattını yapmaya gerek yok. Boşuna masraf… Bir de sizden ricam Yozgat havaalanına gidecek uçak Çorum üzerinden geçerse iyi olur. Biz Çorum üzerinde paraşütle atlarız… Pilotun Çorum üzerinden geçiyoruz diye anons yapması yeterli...”

Abdullah/ Yazıklar olsun. Bakanlıktan alınmalı. Adam bizle dalga geçiyor.

Salih/ Sayın Bakan resmen dalga geçmiş Çorumlular’la. Sayın Bakan seçim öncesi Anitta Otel’de havaalanı sözü vermiştin. Onda da dalga geçtin. Unutmadık.

Corumsever/ Geç bunları dostum. Nereye giderken faydalanacağız o trenden…

Hüsam/ Şaka gibi bari dalga geçme. Sivaslı da Ankara’yı kullansaydı ne gerek vardı…

Tosun/ %300 zam deniyor. Zam geldi. Kalsın boşver. Yıllarca İç Anadolu insanımız aldı, gerçekten çok güzel  keşke uygun fiyatı devam etseydi. Ha yatırım olsun Çorum atlanmamalı. Mutlaka raylı sistem Çorum’a gelmeli…

Mehmet/ Çorumlu uçağa binmek için Merzifon’a trene binmek için Kırıkkale’ye gidecek inşallah. Çorumlular’ında bu imkanlardan  yararlanmak için başka şehirlere gitmesine  gerek kalmayacak günleri de göreceğiz…

Hikaye/ Bakan iyi hikaye anlatmış, faydalanmak ne demek, Çorumlu Sivas’a gitmek isterse Ankara’dan trene binecek diyor. Ya da trenin geçtiği ilden binerek faydalanacak diyor. Anlayacağınız Hikaye uzun yani…

Erkan Yıldız/ Versinler bi Maguris otobus servis yapalım, vay benim bakanım. Allah razı olsun, biz geliriz Kırıkkale’den bineriz. Yozgat’tan bineriz uçağa, Merzifon’dan bineriz, tutmayın Çorum uçuyor…

Ali Dost/ Hayırlı olsun

Nihat Hardal/ Çorumlular’ı servisle hızlı trene Yozgat’a taşıyacaklarmış, işte hizmet…

Hüseyin Gazi Uysal/ Geçerken el mi sallayacakmışız:)…

Canbek Özarslan/ İyiymis????????????????uyutmaya devam…

Nihat Hardal/ Müjdeler olsun Çorum halkı hızlı tren geliyor. Ak Parti vekillerinin çabası sonuç verdi. Yozgat tren garına her tren saatinde Saat Kulesi’nde Yozgat’a servis kalkacakmış…

Öz Çorumlu/ Allah razı olsun demiryolunu sayende göreceğiz inşallah yalnız Delice’ye nasıl varacaz Delice’den tren bizi terkediyor oraya atla eşşekle varırız çok sükür, safız biz ne derseniz inanırız.

Peki ya inekler?/ Biz Çorumlular olarak faydalanırız mesele değil. Peki Çorum’un inekleri de faydalanacak mı? Onların hakkı değil mi tren geçerken bakmak şöyle güzel geviş getire getire.

Neden Olmasın/Çorum merkezden Yozgat'a hızlı tren için ilave bir hat yaparsanız olabilir. Çorum halkı hızlı tren hattı beklemek yerine by-pass çözümü ile başta Ankara olmak üzere diğer kentlere ulaşabilir…

Ömer Oğuz/Şu Çorum’un ne zaman gün yüzü görecek? Hadi treni, uçağı geçtim de ne zaman gün yüzü görecek? Trafik ayrı çile, yoksulluk ayrı çile. Üstelik Türkiye'nin en zengin sayılı iş adamlarını barındıran, çevre illerin toplam ihracatından daha fazla ihraç ürünleri satabilen bir memleket ne zaman gün yüzü görecek? Mustafa abiciğime en derin saygı, hürmet ve muhabbetlerimle…

Dürüst/80 yıldır nerede idiniz destek olun Devlete. Devlet bizim. İnsanlarımız da zeki. Çalışalım, projeler üretelim. Okul öncesi çocuklarımız robotik kodlama yapıyor, robotlar yapıyor, teknolojiye ve bilime katkıda bulunmaya çalışıyor.

Samsunlu/Söyleyene değil söyletene bakın.... Günü kurtaralım diye kim söyletti acaba?

Ahmet/Nası yani?

Ahmet/Söylediklerinize katılıyorum arkadaşlar. Siz de yeni stadyumda uzun uzun top oynarsınız. Ne dersiniz ha ??...

Mustafa/Resmen dalga geçiyorlar memleketimizle…

Tarek/Sayın...hemsehrilerim Allah’tan taşımalı sistemle çocukları okumak icin komşu illere gondermiyoruz...ŞIMDILIK

Çorumlu az da olsa sorumlu/ Çorum Belediyesi bunu fırsata dönüştürebilir: Sivas hızlı tren hattına turlar düzenleyerek Çorumlular’a tren geçişimi seyrettirebilir. ????????????

Bilmiyorum/ Bakanın söylediklerini kimse anlamamış. Çorumlu olup Sivas’ta ikamet eden Ankara’ya hızlı trenle gidebilir ya da Çorumlu olup Ankara’da ikamet eden Sivas’ta işi varsa hızlı trenle gidebilir. Bu da demek oluyor ki, Çorumlu da hızlı trenden faydalanacak. ????????

Ali Ölçen/Çorum bu kadarını hak ediyormuş demek ki oyları yükseltmeye devam...

Rasim/Ankara’ya gitmek için lütfen Kırıkkale’ye gidiniz arkadaşlar. Dayı sen bizimle kafamı buluyon, kamera şakası mı bu?...

Son Güncelleme: 28.01.2020 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adnan 2020-01-23 16:11:36

Allah Ahmet Ahlatcı ağama çok versin yaptırırsa hava alanıda tren yorlunuda o yaptırır yoksa vekiller daha sizlere çoook seneler saydırır.

Avatar
Ali 2020-01-23 16:30:13

Havaalanını Ahlatçı ister. Altın ticareti böyle daha güvenli olur. Bunun içinde elinden geleni yapmalı,

Avatar
İsmail köylü uğur y 2020-01-23 18:06:40

Yıllardır sivri sinek vızıltısı gibi oyalayorlar corumu her seçimde iktidar alsın çoğunluğu yatırımı yozgat amasya alsın uyuma uyan güzel memleketimin halkı saygılar.Hızlı treni de ucagıda umut püf .

Avatar
Ahmet 2020-01-23 19:06:59

İşte Türkiye yi yöneten zihniyet bu. Geldiğimiz son nokta. Sayın bakan Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş bütün politikacıların yalan rekorunu kırmıştır. Hayırlı olsun

Avatar
Bekir 2020-01-23 18:10:05

Bize aynı Bakan havaalanı sözü de vermişti, oy vermiyoruz artık Çorum'da mümkün mertebe iktidar partisine.

Avatar
Hüdeyin 2020-01-23 19:09:58

Baktılar ki Çorum ne verirlerse alıyor, artık Ankara'dakiler, Bakanlar Çorum için Atıcılar semtine doluştu.. Uydur kaydır Çorum'a, nasılsa yüzde 65 oy cepte.

Avatar
turan 2020-01-24 21:32:22

corum millet vekilleri hep uyuyorhic bir is yaptiklari yok,

Avatar
Turan 2020-01-25 10:59:09

Fizibilite Bakan bu...