Köse TBB ziyaretinde

CHP heyetinin Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ziyaretinde Çorum Milletvekili Tufan Köse de hazır bulundu

16 Şubat 2018 Cuma 18:41
Köse TBB ziyaretinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve beraberindeki heyet, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanı Uğur Bayraktutan, Ankara Milletvekili Murat Emir ve Çorum Milletvekili Tufan Köse hazır bulundu.

TBB Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapıldı. Feyzioğlu, CHP heyetinin ziyaretinin meslek örgütleri üzerinde başlatılan ve niçin başlatıldığını da bilmedikleri bir polemik sebebiyle olduğunu belirterek, “TBB açısından konuşacak olursak, nerede toplumsal sıkıntı, acı varsa TBB orada olmuştur. TBB’nin ve baroların parçalanmasını, ortadan kaldırılmasını, telaffuz edilmesini bile biz akılla savaşmak gibi görürüz, doğru bulmayız. Meslek örgütlenmelerimiz bin küsür yıllık ahilik geleceğinden gelir. Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’de seferdeyken, gerçekten milli birliğe bu kadar ihtiyaç duyarken, milli birliğimizin en önemli bağlama noktalarından olan meslek dayanışmasını yerle bir edecek bir girişimi doğru bulmuyoruz” diye konuştu.



'ADALET BAKANI İLE DİYALOG KAPILARININ AÇILDIĞINI GÖRDÜK'

Dün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile önemli bir görüşme yaptıklarını belirten Feyzioğlu, “Kendisiyle diyalog kapılarının açıldığını gördük. Buna memnuniyet duyduk. Huzurunuzda Adalet Bakanına da teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta umut ediyorum tekrar görüşme imkanı sağlanacak, biraz daha netleşecek konu. Ben bu işi birlikte, yapıcı bir şekilde çözüme kavuşturalım noktasında bir ortak iradenin oluşmasını bekliyorum. Amacımız bizim kimseyi dövmek falan değil, biz burada en doğru neyse onu bulmaya gayret ediyoruz” dedi.

Feyzioğlu basın mensuplarının "Türkiye ifadesinin kaldırılması yönünde bir çalışmamız yok dedi mi Sayın Bakan?" sorusuna, "Hayır. Açıklayabileceğimiz herhangi bir bilgi yok bu konuda. Önümüzdeki hafta tekrar görüşeceğiz. Diyalog kapısı açık. Bu önemlidir. İnşallah haftaya güzel haberler veririz" cevabını verdi.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.