İşte Çorum’da son Koronavirüs tablosu

CHP'nin ziyaretinde Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı tarafından Çorum'un son koronavirüs tablosu hakkında detay bilgi verildi.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 15:24
İşte Çorum’da son Koronavirüs tablosu

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde İl Sekreteri Aydın Taşkın, İl Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Ferda Suiçmez ile birlikte İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ömer Sobacı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında son gülerde Çorum’da artış gösteren Covid-19 salgını hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, izalosyon sürecindeki hastaların mağduriyetleri konusunda kendilerine bazı bilgiler geldiğini belirterek, bunlara ilişkin nasıl çözüm üretebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.
İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ömer Sobacı ise Covid-19 küresel salgınının Çorum’daki son durumu hakkında bilgi verdi.
Hastane doluluk oranının % 75 olduğunu bildiren Sobacı, “Entübe hasta sayımız 10, yoğun bakımda bulunan hasta sayımız 4. hastane servisinde 170 hastamız tedavi görürken, evde takip ettiğimiz hasta sayısı ise 550. Bugüne kadar Covid-19’dan dolayı vefat eden hasta sayımız ise 12” şeklinde bilgi verdi. 10 gün öncesine kadar vefat eden hasta sayısının 5 olduğuna işaret eden Sobacı, vefat sayısının 10 gün içinde 12’ye yükseldiğinin altını çizerek, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaya, tedbirleri gevşetmemeye davet etti.
Sobacı, son günlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle Filyasyon ekibinin sayısının artırıldığını sözlerine ekledi.
Sobacı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve beraberindekilere teşekkür etti. Tahtasız ise Sobacı nezdinde tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diledi.

Son Güncelleme: 12.08.2020 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-08-12 17:09:10

Covid'den hastanede yatıp vefat ettikten sonra doğal ölüm diye yazdıklarınız dahil mi sayılara?

Misafir Avatar
crm 2020-08-14 17:13:34 @Ahmet

hangi çağda yaşıyorsun acaba, maalesef bizim kaderimizde bu....

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorum 2020-08-12 16:17:54

Tip 2 diyabetes Mellitus hastalığı sürekli ve kronik raporumu Hitit üniversitesi erol olçok araştırma hastanesinden aldım raporu ve 15 yıldır en az günde 4 sefer insülün kullanan bir hastayım ve Cumhurbaşkanlığın yayınladığı genelgeye benim hastalık kriterim girmiyor yani tip 1 ve konsiltasyon olması gerekiyormuş yani örnek gözüm böbreğim ayağım vb. her hangi bir uzuvumum kesilmesi alınması lazımmış bunun vebalini kim ödeyecek

banner165