CHP’den ‘istifa’ yorumu

CHP İl Başkanı Ali Rıza Suledere, Muzaffer Külcü'nün görevinden istifa ettirilmesinin milli iradeye darbe yapmak olduğunu savundu

31 Ocak 2018 Çarşamba 14:38
CHP’den ‘istifa’ yorumu

CHP İl Başkanı Ali Rıza Suledere, AK Parti Genel Merkezi’nin, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün görevinden istifa ettirilmesiyle birlikte Çorum halkına, iradelerine, seçim haklarına darbe yapmaya devam ettiğini savundu.

Suludere, parti binasında yaptığı basın toplantısında, belediye başkanlarının istifa ettirilmesini eleştirdi.

Her seferinde seçilmişlikten, milletin iradesinden bahsederken belediye başkanlarının istifa ettirilmesinin milletin iradesini hiçe sayılması, halkın iradesine ne denli saygı duyulduğunun göstergesi olduğunu belirten Suludere, yaptığı açıklamada şöyle dedi;”

Muzaffer Külcü’nün istifa ettirilme sebebi nedir? Her ne kadar cevaplanmayacağını daha doğrusu cevaplanamayacağını bilsek de soruyoruz?  Muzaffer Külcü FETÖ’cü mü yoksa bir yolsuzluk mu yaptı nedir görevden alınma sebebi?  Muzaffer Külcü’ye de soruyorum. Hak yemedim, yedirmedim diyorsun o halde neden istifa ediyorsun? Sana oy veren seçmenlerin iradesini nasıl hiçe sayarsın?

Tüm kamuoyu adına soruyoruz, kimden neyi saklıyorsunuz? Daha önce de Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Düzce, Niğde ve Esenyurt olmak üzere belediye başkanları görevinden istifa ettirildi. AKP genel merkezi tarafından el çektirilen AKP’li belediye başkanlarının kimi ağlayarak kimi tehdit edildiğini itiraf ederek istifa etti. Şu anda, Türkiye’de oy kullanan seçmenin neredeyse yarısı yerelde kendi iradesiyle yönetilmiyor. Nerde kaldı milli irade, nerede kaldı halkın iradesine saygı?

Bırakın denetim kurumları denetlesin, varsa bir suç unsuru bağımsız Türk yargısı yargılasın, gerekli cezayı da adalet versin. Şayet milli iradeden korkmuyorsanız ve milli iradeye saygı duyuyorsanız, kararı halk versin. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokratik teklifini Çorum’dan tekrarlıyoruz: Buyurun meclis genel kurulunda anayasa değişikliğini yapıp, erken yerel seçim yapalım.

Halk atanmış belediye başkanları tarafından değil, kendi iradesiyle seçeceği belediye başkanları tarafından yönetilsin. Biz buradayız, halkın iradesine saygılıyız, sözde değil, özde milli ve yerliyiz.

Eyy AKP’nin belediye meclis üyeleri, İl başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları! Size sesleniyorum: Susmayın, Sustukça sıra size gelecek. Varsa suçunuz adalete kendiniz teslim olun, Tek adam rejimine teslim olmayın.”

Son Güncelleme: 31.01.2018 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akpartili 2018-01-31 15:22:37

teyamül yoklamasında gülücük saçanlar yeni yönetim alın size siyaset sevinin sevinin şu yaptıklarınızla beni ak parti siyasetinden soğuttunuz ya size hayırlı olsun daha yorum yazmıyorum

Avatar
akpartili 2018-01-31 15:27:10

bu haberi facede yayınlacağım ama ismimin görünmesinden değil karşı mahalleye madara olmamak için yayınlamıyorum. nokta .hepsi sizin olsun hoşçakalın yaptığınız ali cengiz olaylarını birisi de size yapana kadar