Hastaneye 3 soru

İYİ Parti İl Başkanlığı'nca hastane başhekimliğine bilgi edinme kanunu kapsamında üç ayrı soru yöneltildi

02 Şubat 2018 Cuma 12:23
Hastaneye 3 soru

İYİ Parti İl Başkanlığı’nca Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne bilgi edinme kanunu kapsamında bir dizi sorular yöneltti.

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Gizem Tosun imzasıyla yapılan açıklamada, İstanbul’da bir hastaneye 15 ve 18 yaşını tamamlamayan kız çocuklarının gebelik testi ve doğum için başvurduğuna dair Hürriyet Gazetesi’nde Dinçer Gökçe kaynaklı iddiaları hatırlatılarak şöyle denildi; “İYİ PARTİ, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve her türlü istismara karşı ilkesel bir parti programına sahiptir.

Bu konunun genel ahlak, genel sağlık ve kamu yararını doğrudan ilgilendirmesi ile birlikte, partimizin vazgeçilmez ilkeleri gereği; “çocuk istismarı”, “çocuk yaşta evlilik” ve “aile içi şiddet” gibi konulardaki tüm gelişmeler tarafımızca yakından takip edilerek gerekli önlemlerin alınması için zaruri görülen tüm idari ve adli süreçlerin başlatılması hususunda kararlı adımlar atılacaktır.

Sadece adı geçen kamu hastanesi nezdinde sınırlı bir inceleme başlatılmış olması, kamu vicdanını tam anlamıyla rahatlatmamaktadır. Bu ve benzeri suç teşkil eden eylemlerin kamu görevlileri tarafından ihbar edilmesi zorunluluğunun kanun ile yükümlülük altına alındığını özellikle hatırlatmak isteriz.

Milletimizin huzur ve refahı için, infial uyandıran bu konunun ilimiz genelinde hizmet veren tüm kamu hastaneleri açısından da araştırılması, siyasi sorumluluğumuzun zorunlu bir gereğidir.

Anayasamızın “Dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı” başlıklı 74. maddesi ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince, aşağıda bilgilerinize sunulan bilgi ve belgelerin, yazılı olarak tarafımıza ivedi olarak verilmesini rica ederiz…

01.01.2017 – 01.01.2018 tarihleri arasında hastanenize Adolesan Gebeliği (Çocuk yaşta hamilelik) teşhisi ile müracaat eden mağdur kız çocuklarının (12-15 yaş ve 15-18 yaş şeklinde) ayrı ayrı gruplandırılmak suretiyle tam sayı ve bilgilerinin tarafımıza bildirilmesini, Kamu yararını doğrudan ilgilendiren bu konunun aynı zamanda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre “Cinsel İstismar” ve “Reşit Olmayanla Cinsel İlişki” suçlarına delalet etmesi nedeniyle, hastaneniz tarafından bu yöndeki başvurular için ilgili emniyet ve savcılık birimlerine ihbarda bulunulup bulunulmadığının, bulunulmuş ise bu hususta düzenlenen ihbar tutanakları dahil, tüm bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesini, yasal zorunluluğa rağmen bahsi geçen suçlardan dolayı ihbarda bulunulmadığının tespiti halinde görevli sorumlular hakkında adli ve idari süreç başlatılıp başlatılmadığının bildirilmesini rica ederiz.

Son Güncelleme: 02.02.2018 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.