Çorum'a şehit ateşi düştü

Pençe Kilit Operasyonu'nda askeri aracın devrilmesi sonucu şehit P. Asb. Kd. Çvş. Buğra Çalgay şehit düştü. Şehidimiz eşinin isteği üzerine Çorum'da defnedilecek.

29 Ağustos 2023 Salı 19:53
Çorum'a şehit ateşi düştü

Pençe Kilit Operasyonu'nda askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan P. Asb. Kd. Çvş. Buğra Çalgay'ın şehadet haberi ailesine verildi.

Çorumlu Esmanur Çalgay ile evli olan şehidimiz Buğra Çalgay, bir ekek çocuk babasıydı. Şehidimiz, eşinin isteği üzerine Çorum'da son yolculuğuna uğurlanacak.

BABA OCAĞI TOKAT

Tokat Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Tokatlı hemşehrimiz P. Asb. Kd. Çvş. Buğra Çalgay (29) Pençe Kilit Operasyonu sırasında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine, hemşehrilerimize ve milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

TOKAT’TAKİ EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Çalgay'ın şehadet haberi Tokat'ta merkezde bulunan baba evine ulaştı ve Türk bayrakları asıldı. Şehidin annesi Şükran Çalgay'ın geçtiğimiz yıllarda vefat ettiği, eşi Esmanur Çalgay'ın ise Çorum'da ikamet ettiği öğrenildi. Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Çalgay'ın baba ocağına, Tokat valisi Numan Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu geldi.

30 AĞUSTOS’TA TOPRAĞA VERİLECEK

Şehidimizin cenazesi, 30 Ağustos Çarşamba günü öğle namazına müteakip Akşemsettin Caminde kılınacak cenaze namazının ardından Çorum Şehitliğinde toprağa verilecek.

ŞEHADET HABERİ ÇORUM'DAKİ EŞİNE VERİLDİ

Pençe Kilit Operasyonu’nda askeri aracın devrilmesi neticesine şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay’ın şehadet haberi Çorum’da yaşayan eşine verildi.

BUHARAEVLER 5.SOKAK'A TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Pençe Kilit Operasyonu sırasında askeri aracın devrilmesi neticesinde Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay (29) şehit düştü. Çalgay’ın şehadet haberi Çorum il merkezinde yaşayan eşi Esma Nur Çalgay’a verildi. 2 yaşında bir erkek çocuk babası olduğu öğrenilen Çalgay’ın eşinin yaşadığı Buharaevler Mahallesi 5. Sokak'a Türk bayrağı asıldı.

TAZİYE ZİYARETİ

Çorum Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay da şehidin eşinin bulunduğu evi ziyaret ederek başsağlığı diledi.


 

Son Güncelleme: 30.08.2023 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.