Depremzede çocuklar için 'moral paketleri'

Çorum İl Müftülüğü depremzedeler için başlattığı yardım çalışmasında deprem bölgesindeki çocuklara 'moral paketleri' hazırladı

11 Şubat 2023 Cumartesi 23:06
Depremzede çocuklar için 'moral paketleri'

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

10 ilde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan şiddetli deprem sonrasında Çorum İl Müftülüğü, AFAD ile koordineli olarak yardım faaliyetlerine başladı. Müftülük personeli ve vatandaşların getirdiği battaniye, polar, atkı, bere, eldiven, kışlık kıyafet, kadın-erkek iç giyim, başörtüsü, çorap, çocuk maması, bebek bisküvisi, çocuk bezi, kadın hijyen ürünleri, kuru bakliyat ve konserve yiyecekler Mehmet Zahit Kotku Camii altındaki Diyanet Gençlik Merkezi’nde toplanıyor.

Müftülük görevlisi hanımların koordineli ve seri bir şekilde çalıştığı Gençlik Merkezi’nde öncelikle gelen ayni yardımlar tasnif edildikten sonra kolilere yerleştiriliyor.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN MORAL PAKETİ

Diyanet Gençlik Merkezi’ndeki yardım çalışmasında depremzede çocuklar için özel paketler de hazırlanıyor. ‘Moral Paketleri’ adı verilen paketlerde boyama kitabı, kuru boya, oyuncak, balon, şekerleme, eldiven vb. ürünler bulunuyor. Ayrıca depremzede vatandaşlar için seccade, tesbih, başörtüsü ve dua cüzlerinden oluşan namaz seti hazırlanırken, 7/24 yardım faaliyetlerinde görev alanlar için de kuruyemiş paketleri oluşturuldu.  Depremzede çocuklar, vatandaşlar ve deprem bölgesinde görev yapanlar için ayrı ayrı hazırlanan yardım paketleri bu sabah itibariyle deprem bölgesine yola çıkacak.

NAKDİ YARDIMLAR AFAD’A TESLİM EDİLECEK

Depremzede vatandaşlar için gerçekleştirilen yardım faaliyetinde toplanan nakdi yardımlar ise 14 Şubat Salı günü Çorum Valiliği AFAD’a teslim edilecek.


 

Son Güncelleme: 12.02.2023 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.