Sebze pazarlarında yeni gelişme

Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, artık tüm sebze pazarlarının faaliyet gösterdiği günlerde kurulacağını söyledi.

18 Ocak 2021 Pazartesi 17:53
Sebze pazarlarında yeni gelişme

Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, artık tüm sebze pazarlarının faaliyet gösterdiği günlerde kurulacağını söyledi.

Pazartesi ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada 2 gün kurulan Pazartesi Pazarı’nın artık sadece Pazartesi günleri kurulmaya devam edeceğini ifade eden Yılmaz, sebze pazarlarında koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin ise Türkiye’nin diğer şehirlerine bakıldığında örnek teşkil ettiğini kaydetti.  

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin bu konuda çok titiz davrandığını ve pazar yerlerinde olağanüstü önlemler aldığını ifade eden Yılmaz, alınan önlemlerden hem pazarcı esnafının hem de pazara alışveriş için gelen vatandaşların memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin birçok şehrinde sebze pazarlarının kapatıldığına dikkat çeken Erdoğan Yılmaz, Çorum’da alınan önlemler sayesinde pazarların kapatılmadığını ve vatandaşların marketlere mahkum edilmediğini belirtti.

Pazar yerlerinde alınan olağanüstü önlemler için Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başta olmak üzere ÇESOB Başkanı Recep Gür’e ve emeği geçen herkese Oda Yönetim Kurulu ve pazarcı esnafı adına teşekkür eden Erdoğan Yılmaz, “Bu zor günleri elbet aşacağız. Pazarlarda alınan önlemlere özen gösteren pazarcı esnafıma ve vatandaşlara da minnettarız. Pazarcı esnafımdan tek isteğim ise maske, mesafe ve temizliğe özen göstermeye devam etmeleridir” dedi.

Son Güncelleme: 21.01.2021 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2021-01-18 21:04:29

her pazarcı haberinin altına bozuk plak gibi aynı yorumu yazıyorum ama pazardan ne zaman alışveriş yapsam kavga etmeden eve gelemiyorum.. eve geldiğimde poşetin yarısı çürük yada ezik mal çıkıyor.. tezgahın önündeki ürünler aynı tornadan çıkmış gibi süper...ama tezgahın arkası tam tersi.. literatürde buna deniyor..

Avatar
çorumlu 2021-01-18 19:14:37

çorumun pazarcıları kadar başka illerde bulamassın ön tarafta güzel ürün eve gelirsin yarısı çürük saygısızlık diz boyu

Avatar
Ahmet 2021-01-18 21:31:46

Pazarlarda çürük meyve sebze satmasinlar parayı sokakta toplamiyoruz çoluk çocuğun rızkı günah ya

Avatar
SEÇMEK YASAK 2021-01-18 22:53:58

Çorum pazarlarında “SEÇMEK YASAK”. Başka işlerde böyle değil. Beğendiğimiz ürünle poşete giren ürün farklı. Pazarcılar seçip kötüsünü veriyor. 2 kilo ver diyorsun, terazinin kefesine takribi 2,5 kilo koyuyor, sonra seçerek yarım kilosunu kefeden seçerek geri alıyorlar, 2 kiloya ayarlayıp veriyor. Tartışma çıkmasın diye kabulleniyoruz. Yumurtacı Çorum yumurtadan tasnif kırığı alıp, sağlam kabuk yumurta olarak satıyor. Belediyenin kalite kontrolü yapması gerekiyor. Bu velisiyle de korkar. Denetim yapamaz.
Bu işlerin tek sorumlusu var o da BELEDİYE. Vatandaş almak zorunda. Geliri düşük vatandaş nereden alacak ki. BELEDİYE’nin geçit vermemesi gerekiyor. Tezgahların ön arka yüzü aynı olmalı. Pazarcı halkı kandırmamalı

Avatar
Çorumlu19 2021-01-19 01:40:08

Zabıtanın 3-4 yerde şikayet masası oluşturması gerekir. Her tezgaha numara verilip, çürük mal satan numarasıyla şikayet edilirse, şikayete de ceza kesilirse bu iş çözülür. Yok bunlarla uğraşamayız derlerse seçmek serbest olmalı

Avatar
vatandaş19 2021-01-19 09:13:19

maske takmayan pazarcı kaynıyor. kapatın gitsin. akıllanmayacaklar yoksa

Avatar
Çorum lu 2021-01-19 10:26:11

Tezgahlar numaralanmalı ve ona göre vatandaş şikayetini bildirmeli.
Bizi kandıran bizden değildir demiş peygamberimiz.

Avatar
gul 2021-01-19 15:48:33

yazilanlarin hepsi dogru yorum

banner165