Diğer üniversitelerde olduğu gibi…

HİTÜ'nün Kuzey Kampüsü’nün mevcut binaların bulunduğu alanın dışında 2 ve 3’üncü etabı bulunuyor. Bu alanlar öğrenciler için sosyal yaşam alanı olabilir.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 19:42
Diğer üniversitelerde olduğu gibi…

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nün mevcut binaların bulunduğu alanın dışında 2 ve 3’üncü etabı bulunuyor. 

Yaklaşık 2 bin dönümlük kampüs alanı hazine arazisinden tahsis yolu ile üniversiteye alındı. Hitit Üniversitesi yönetimi bu alanlarda mutlaka bir çalışma yapıyordur ama, 2 ve 3’üncü etaplarda işlem yapılmadığı takdirde hazinenin tahsisli arazilerini geri alması söz konusu olabilir.

Kuzey Kampüsü’nde şu an binaların bulunduğu alanın sınırları Samsun Yolu üzerindeki Özlem Max sınırına kadar genişliyor.

Bu bölgeye illa bina veya tesis yapılması gerekmiyor. Üniversite yönetimi kampüsün genişleme alanındaki arazilerini hatıra ormanı, yürüyüş ve bisiklet yolları veya başkaca bir belirteçle  işaretlendirerek görünürlülüğü ve bilinirliliği artırabilir.

Bir çok üniversitede görüldüğü gibi, Hitit Üniversitesi yönetimi de ikinci ve üçüncü etap kampüs genişleme alanlarında öğrencileri için uzun vadede sosyal yaşam alanları oluşturabilir.

Son Güncelleme: 25.07.2021 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2021-07-21 19:50:09

Bizde bir faaliyet yapmak , bilin üretmek için illa bina mı yapılmalı . İNŞAATLA ÜLKE KALKINMIYOR . Kıbrıs a Saray yapmakla orası kalkınmayacak . BETON KAFALI Zihniyet terk edilmelidir.

Avatar
Mehmet 2021-07-22 01:19:27

Çorum’a bu ayıp yeter.Tüm fakültelerin toplandığı bir yer olması gerekmez miydi?Çok mu zordu tek kampüs?

Avatar
Çorumlu 2021-07-22 10:53:37

Bir çok ilde Üniversite kampüsleri bir bölgede ve düzenli tertipli yapılmış. Ne hikmetse Çorum her zaman Üvey evlat.Çorum da %50 garanti ve çantada keklik, YATIRIMLARA gerek yok. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
Hitit Kampüs 2021-07-22 14:32:27

Mehmet bey, Üniversitelerin birden fazla kampüsü olması çok ama çok yaygın bir durum. Ama elbette Çorum için haklısınız, tek olabilirdi. Aslında teknik detayına bakılsa görülecekki, 3 ana kampüs var. İlki merkezdeki MYO (ki o arazide neyseki MYO var, Çorumun en kıymetli en büyük kamu arazisi). İkincisi Kuzey Kampüs, MYO ve Sağlık hariç hepsi orada planlandı ve yavaş yavaş geçiliyor (HUBTUAM, Spor Bilimleri Fak, Stadyum, Yaşam Merkezi, Yemekhane, Kütüphane, İlahiyat Fak., İİBF, Mühendislik Fak., Rektörlük). Bu arada haberde konu olan şey, Kuzey Kampüste tüm birimlerin taşınacağı düşünülerek alınan ama henüz üzerinde inşaata başlanmamış arazilerdir. Tüm birimlerin taşınacağı düşünülerek Kampüs Master Planı yapılmıştır. Ve üçüncüsü Güney Kampüs. Burası da sağlık kampüsü olarak oluşturuldu. Zira karşısında hastane var. Temelde eleştirinize hak vermemek elde değil ama kampüs konusunu böyle ele alırsanız, daha isabetli bir değerlendirme yapabileceğinizi düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Avatar
Bir Çorumlu 2021-07-23 11:12:18

Bu değerlendirmeler gerçekten çok önemli zira Üniversite Rektör ve ekibi bunları düşünmekten aciz görünüyorlar. Tek dertleri günlerini rahat içinde doldurmak olduğu anlaşılıyor. Lütfen bu türden ufuk verici yazılarınız devam ettirin belki akıllanırlar da çalışmak için gayret ederler

Avatar
Yusuf 2021-07-22 00:03:51

Haberlerde gördüm . Ak parti bayram proğramını neden Belediyenin Park Bahçe Müdürlüğünde yayar. Tabi ki masraflar da Belediyeden . Bir yere yamarlar . Başka partilerde orada faaliyet yapamaz. H ibrahim bey yoldan çıktı . İlk dediklerini unuttu

Avatar
recep 2021-07-28 14:47:56

o araziyi zekeriya beye verin, bir de arazi kordinatörü olsun. ne de olsa rektörün akıl hocasının akıl hocası. büyük siyasetçiler.

Avatar
Ali denilen kafasıza 2021-07-22 01:41:36

Kıbrıs'ı siz sattınız Erbakan Hocam aldı ecevit olmasaydı tamamı bizimdi. Beton sizin sadece kafanızda değil ruhunuzda vicdanınızda hastanelere köprülere yollara ihalara Sihalara yerli otomobil fabrikasına(o da beton!!!) karşı çıkan sizsiniz ama iş kaymağa gelince yiyen de sizsiniz. Kent parklara(millet bahçelerine) karşı olan seninkiler gidip kafeyi bankaları kameriyaları doldurmuş ne haber aslanım söz ile hareket birbirine uymuyor.

Misafir Avatar
Ali 2021-07-22 14:54:21 @Ali denilen kafasıza

Sayın Erbakan ileri görüşlü , Sanayiyi destekleyen bir liderdi. Şimdiki zihniyet Beton kafalı ve siz karşısınız ama Faiz kafalısınız

Beğenmedim! (0)

banner165