İş arayanla sanayiciyi buluşturacak protokol

İş arayan ve sanayicileri buluşturacak “İŞKUR hizmetlerinin Sunumuna İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.

16 Kasım 2023 Perşembe 20:34
İş arayanla sanayiciyi buluşturacak protokol

İş arayan ve sanayicilerin e- İŞKUR hizmet noktaları ve İŞKUR hizmet binaları haricinde kendilerine en yakın noktadan hizmet almaları amacıyla, Valilik himayelerinde, Çorum Organize sanayi Bölge Müdürlüğü, Osmancık Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Sungurlu Organize sanayi Bölge Müdürlüğü ile Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında “İŞKUR hizmetlerinin Sunumuna İlkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.

İŞKUR toplantı Salonunda imzalanan protokollerle, iş arayan ve sanayicileri bundan sonra bu hizmet noktaları aracılığı ile kayıtlarını yaptırabilecek, iş ilanlarına başvuru yapabilecek ve de sanayicileri açık iş ilanlarını oluşturarak İŞKUR internet sitesi üzerinde yayınlatabilecekler.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, imzalanan bu protokollerle oluşturulacak hizmet noktalarının iş arayan vatandaşlara ve sanayicilere en iyi hizmeti sunacağına inandığını belirterek, “Vatandaşlarımıza daha kolay ve kaliteli hizmet sunabilmek için kurumlar arası işbirliğine önem veriyoruz. Vatandaşımıza her türlü kaliteli hizmeti sunmak amacıyla gayretli bir şekilde çalışıyoruz.”dedi.

İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Olağan Toplantısı,  ValiSayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında İŞKUR Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda; İŞKUR hedef gerçekleşmeleri ve kurum çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun ardından, Mesleki ve Teknik Eğitim Programları, İş Başı Eğitim Programları, Hayat Boyu Öğrenme Kursları kapsamında yapılan çalışmalar, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülen uygulamalar, Hitit Üniversitesi’nde kurulan Kariyer ve Mezunlar Ofisi çalışmaları, 15-29 yaş arasında “Ne Eğitimde, Ne İstihdamda” olan gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenecek finansal muhasebe ve genel beceri eğitimleri, farkındalık arttırıcı etkinlikler, SYDV’dan yardım alanlardan çalışabilecek olanlarının işgücüne kazandırılması ile ilgili çalışma yapılması  konuları  görüşüldü.

ÜNİVERSİTE VE İSTİHDAM

İlimizdeki istihdamın arttırılması konusunda yapılan ve yapılabilecek çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Vali Dağlı, Hitit Üniversitesi’nin makine ve imalat teknolojilerinde ihtisaslaşmış tek üniversite olmasının şehrin istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandığını, bununla birlikte sonuç odaklı, ileriye dönük vizyon sunabilecek proje ve çalışmalarla Çorum ölçeğinde istihdamı arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

Son Güncelleme: 18.11.2023 07:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim Sakbey 2023-12-10 20:47:19

Merhaba.ARDYZ hissesini bu aralar çok duyuyoruz.Hikayesi nedir.alıp bir süre beklemek mantıklımı.bilginiz var mı.