Aşgın bu tavsiyeyle sakinleşti

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye tavsiyesi ile sakinleşti.

14 Kasım 2019 Perşembe 10:04
Aşgın bu tavsiyeyle sakinleşti

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye tavsiyesi ile sakinleşti.

Bir GSM şirketinin Ulukavak Mahallesi’nde kurmayı planladığı baz istasyonu nedeniyle mahalle muhtarı ile tartışan Aşgın, Şeyh Edebali’nin tavsiyesini paylaştı.

Edebali’nin Osman Gazi’ye aktardığı rivayet edilen o meşhur tavsiyesi, ‘Ey oğul! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana…’ cümlesiyle başlıyor.

İşte Aşgın’ı sakinleştiren o sözler;

‘Ey oğul! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Gücengenlik bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana.. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Kötü söz, som ağız, haksız yorum bize, bağışlamak sana.

Ey oğul! Bundan sonra bölmek bize, bütünlemek sana, üşengeçlik bize, uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana. Ey oğul! Sabretmesini bil. Vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ey oğul! Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı. Allah yardımcın olsun…’

ZÜBEYİN TUNCEL AÇIKLADI

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcımız Zübeyir Tuncel, Ulukavak Mahallesi’nde kurulması planlanan baz istasyonu ile ilgili bazı belgelerde imzası bulunduğu iddialarına cevap verdi. Tuncel, “Yetki verme ve baz istasyonu kurulumunu engelleme mercii belediye değil, yargıdır. Yer Seçim Belgesi belediye onaylamasa dahi, 20 gün içerisinde verilmiş sayılıyor” dedi.

Tuncel, baz istasyonu ile ilgili daha önce açıklama yapıldığını ve yer belirleme yetkisinin Çorum Belediyesi’ne ait olmadığının altını çizdi.

KURULUM İZNİNİ BELEDİYE VERMEZ

Baz istasyonlarının kurulmasına yönelik izinlerin belediye tarafından verilmediğini, anlaşmanın telekomünikasyon şirketi ile mülk sahibi arasında yapıldığı belirten Zübeyir Tuncel, “Belediyemiz tarafından ilgili hükümler gereğince Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ‘Yer Seçim Belgesi’ isteği tarafımızca reddedilse dahi, ücreti yatırılmasına rağmen 20 gün içerisinde verilmeyen ‘Yer Seçim Belgesi’ verilmiş sayılır hükmü yer alıyor. Bu noktada Belediye olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.

ENGELLEME BİZİM DEĞİL YARGININ İŞİ

Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonrası baz istasyonu kurulduğuna dikkat çeken Zübeyir Tuncel, “Baz istasyonlarının kurulacağı yeri belirleyen, kurulumu ile ilgili başvuruyu değerlendiren ve izni veren kurum BTK( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu)dır. Yargı kararları haricinde, baz istasyonlarına Bakanlığın izni dışında müdahalede bulunulamaz.” Hükmü gereği kurulum izni verme yetkisi belediyemizde olmayıp BTK(Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından kurulumuna izin verilen baz istasyonlarına kanunen belediyemizin müdahale etmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

MUHTARIN DÖNEMİNDE 7 BAZ İSTASYONU VAR

Ulukavak Mahallesi Muhtarını daha önce süreçle ilgili bilgilendirdiklerini kaydeden Tuncel, “Mahallede daha önce muhtarımızın döneminde yapılmış olan 7 tane baz istasyonu var. Biz belediye olarak şunun altını çizmek istiyoruz. Yetki verme ve ya baz istasyonu kurulumunu engelleme mercii belediye değil, yargıdır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 16.11.2019 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2019-11-14 11:49:26

Ülkede birde böyle bir durum keşfedildi. Nerde sıkışan bizim sorumlluğumuzda değil diyor. Sayın Başgan ve belediye yönetimi halkın sağlığı sizin sorumluluğunuzda değil mi? Ve Başkan sen seçilmiş bir muhtarı sözlerinle hedef haline getiremezsin.

Misafir Avatar
crm 2019-11-14 13:20:06 @Mertçe

laf olsun diye konuşmussun, bilmiyorsan sus demiş atalarımız adam sanılman için, hiç arastırdın mı? bu durum nedir diye... senin o artizzz muhtarın seçilmişde başkan atanmış mı? çapına bakmadan halkı galeyena getirip sokağa döküyor....

Beğenmedim! (7)
Avatar
Mertçe 2019-11-14 12:07:38

GSM şirketi o baz istasyonunu belediye başkanının yada vekilllerin evinin yanına neden kurmuyor bakalım o zaman yargı hukuk varmıy mış görelim.

Avatar
Mertçe 2019-11-14 11:56:20

Tamam yargı bu baz istasyonlarının durdurma işine bakar deniliyor. Belediyenin bu istasyonlar zararlı ise kendi ilini koruma görevi kendi vatandaşını koruma görevi yok mu? Belediye sadece halktan vergi alan bir kurum mu?

Avatar
bir bilen 2019-11-14 10:44:52

mahalle muhtarıyla tartışan Aşgın! öyle mi ? yahu adam milletin üstüne yürüdü iki kere...muhtara hakaret etti... millete bağıra bağıra laf anlattı güya... siz buna tartışma mı diyorsunuz sayın demirer

Misafir Avatar
cimer 2019-11-15 01:47:05 @bir bilen

milletin üstüne yürüdüğü bağırdığı vb video ile destejleyebilirsen cumhurbaşkanımıza iletebilirim

Beğenmedim! (0)
Avatar
Davut 2019-11-14 10:24:34

Evet muhtar, 7 baz istasyonu diyor. Mikrofon sende..

Avatar
Osman gazi 2019-11-14 10:17:13

Halil ibrahim başkanımızın sakinleşmesi beni çok müsterih etti. Gerçekten çok mutlu oldum sakinleşmesine. İyi ki sinirlenip milletin üzerine yürümedi.

Avatar
Tebrikler Başganım 2019-11-14 10:33:35

Eeee dünya böyle. Bu arada bazı Görevlere gelmek için Başkaları hakında dosya hazırlayıp, Ankarada kapı kapı dolananlar. Bazen insan dua ile kendi felaketini istermiş.

Avatar
Muhtarın fendi 2019-11-14 14:00:45

Madem ruhsat verecek merci değilsiniz?Tartışmalı ortama neden gittiniz?Verdiğiniz kızgınlık ve tepki ile bütün karizmanız gitti.Vatandaş kızgınlığınıza karşılık ilk seçimi bekleyeceğini söylüyor.Bilginiz olsun.