TÜGVA'lı gençler tepkili

Türkiye Gençlik Vakfı Çorum Teşkilatı, son günlerde vakfa yönelik yapılan saldırılara cevap verdi.

17 Ekim 2021 Pazar 11:06
TÜGVA'lı gençler tepkili

Türkiye Gençlik Vakfı Çorum Teşkilatı İstanbul Büükşehir Belediyesi’nin Adalar’da TÜGVA’nın kiraladığı gençlik merkezinin sözleşmesini hukuksuzca feshettiğini, akabinde yine zabıtalar tarafından binanın işgal edilerek vakfa ait eşyaların gasp, arkadaşlarının ise darp edildiğini iddia ederek,  yaşanan gelişmelere sert tepki gösterdi.

İşte TÜGVA Çorum Teşkilatı adına Başkan Enes Kayabaşı’nın Ulu Cami avlusundan yaptığı açıklamanın detayı:

“Türkiye Gençlik Vakfı İstanbul Şehir Hatları Tic. AŞ arasında İstanbul ADALAR Gençlik merkezimiz için 2018 yılında 10 yıllık kira sözleşmesi imzalanmış. Günümüz İBB yönetimi sözleşmeyi, hukuksuzca tek taraflı feshetmiştir. Akabinde, hukuksuzca binamızı işgal etmiş, zabıtalar vakfa ait olan eşyalarımızı gasp etmiş, arkadaşlarımız darp edilmiştir.

Altını çizerek belirtelim ki, bırakın tahliye kararını TÜGVA’ya açılmış hiçbir tahliye davası bulunmamaktadır. Gelinen son süreçte, yasal mercilerin vakfımızı haklı bulmasıyla birlikte organize bir şekilde iftira ve linç kampanyası başlatılmıştır.
Sosyal medyada, yurt dışında desteklenen etki ajanı olan bazı kişiler tarafından sahte ve asılsız belgeler servis edilmiş, troll hesaplar ve fondaş medyanın desteğiyle gündeme taşınmıştır.

Yetmemiş bibi bir siyasi partinin genel başkanı tarafından vakfımıza ve gençlerimize küfür edilmiştir. Bu küfürü sahibine iade ediyoruz. Hiçbir tehdidinden de korkmuyoruz.

Tek gayesi, ülkemizin bugünü ve geleceği için çalışmak ve üretmek olan, binlerce yıllık vakıf geleneğine sadık olan güzide teşkilatımızı yıpratmak olan bu operasyon, bizi daha da güçlendirecek ve birlik beraberliğimizi pekiştirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Gerçekleştirdiğimiz Kuran-ı Kerim ve siyer eğitimlerini, kültür, sanat, spor projelerimizi gölgelemek, gençlerimiz için çalışan gönüllü kardeşlerimizin şevkini kırmak, bu toprakların kültüründen mayalanmış gençlerin yetişmesine ket vurmak için çabalayanlar, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğrayacaktır ve yenilecekler.

Bilinmelidir ki ülkemizin ve milletimizin, milli manevi değerlerine sahip çıkan bir neslin yetişmesi için, yürüttüğümüz tüm gençlik faaliyetlerimize devam ediyoruz.!

Bir yerlerden elde ettikleri yalan yanlış bilgilerle tamamen masa başında hazırlanmış asılsız ve sahte belgelerle sözde gazetecilerin, yurtdışında kaçak yaşayan etki ajanlarının, kimlerin fonladığı bilinen medya şirketlerinin bu sahte ve asılsız dosyalarla sosyal medya üzerinden oluşturmaya çalıştıkları algılara, tüm şeffaflığımızla yaptığımız açıklamaların dahi çarpıtılmasına ve manipülasyonlara karşı vakur ve erdemli duruşumuzu koruyor hakkımızdaki yalan ve iftira kampanyasına karşı hukuksal tüm girişimleri yapıyoruz; tüm motivasyon ve enerjimizle gençliğimize hizmet etme yolunda durmaksızın yürüyoruz. Ülkemizin 81 ilinde gönüllümüzle birlik ve beraberlik içerisinde her geçen gün daha da büyüyoruz.
Ne buyuruyor Efendimiz (s.a.v) : Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Asla boyun eğmeyeceğiz. Çünkü biz TÜGVA’yız. Yani Türkiye Gençlik Vakfıyız, Türkiye’nin gençlik vakfıyız. Unutmayın yalanlarlar değil hakikat kazanacak. Provokasyon değil, itidal kazanacak. Hep dedik, yine diyoruz; yaşasın hakikat."

Son Güncelleme: 17.10.2021 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-10-17 13:11:58

Tügva yöneticisi önce torpil listelerinin sızdırılmış olduğunu ağzından kaçırdı. Metiner çıktı "dindar vatansever gençlere referans olunmuş, ne var bunda dedi". Adadaki eğlence bizden önce, biz binayı 2018'de kiraladık dediniz, garsonların yüzündeki maske sizi ele verdi ve çıkıp utanmadan yine namaz şov yapıyorsunuz. Bu ülkede tek imanlı sizsiniz, biz gavuruz ya zaten, yeyin hakkımızı değil mi? Fetö de aynı şeyleri yapıp din iman diyordu. Yahu
camide siyaset yapmayı da bırakın artık, cami tüm müslümanların ibadet yeri, sizinle aynı görüşte olmayan insanlar bu yüzden camiden uzaklaşıyor, kendimden biliyorum!

Misafir Avatar
Ve son. 2021-10-19 12:12:15 @Ahmet

Bakın Tügva ile ilgili evraklar basına sızdı.Kem ve kümler ile kaçamak cevaplar veriliyor.Ama basın da birir paralel yapılanma vakası olarak nitelendiriliyor.Neden?Kimin işe gireceği,kimin nereye tayin olacağı,kimin nereye amir olacağına kadar işin suyunu çıkarmışlar.Milli ve manevi değerler konusu işin kamufulajıdır.Düne kadar neredeydiniz de bugün gelip cami, avlusunda açıklama yapıyor sunuz?AKP bitti ve Tügva da bitti.Filmin sonu budur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Eceli gelen ... cami duvarina .... miş 2021-10-17 13:35:44

Piskinlige , hadsizlige bakarmisiniz. Ne isiniz var sizin Ulu Cami'nin avlusunda. Dini siyasete alet ediyorlar resmen.Niye izin veriliyor boyle provakatif eylemlere. Tuz kokmus ulke yolsuzluktan, arsizliktan gecilmiyor. Vakif ayagina parayi goturuyor usttekiler, bu ayak takimi ortalikta dolaniyor. Belli ki bu ayak takimi , makarnaci cahillere yukarilardan emir gelmis. Gidin saat kulesinin onunde eylem yapin. Hatta gidin sıkliktaki obaniza orda takilin

Avatar
CAMİİ AVLUSUNDA OLMAZ 2021-10-17 12:21:35

Kadeş meydanda niye yapmadınız. Başkaları da ulu camide açıklama ve toplantı yapsa vali izin verecekmi. Olmamış böyle. tügvanın farkı belli

Avatar
Torpilci hak yiyiciler 2021-10-17 14:09:43

İstanbul belediyesinden eğitim için kiraladıkları yerde düğün nişan organizasyonu yapan adamlarsınız.. İnsanda biraz utanma olur torpille işe girmek için camiyi pis işlerinize alet ediyorsunuz..

Avatar
Bir Okur'a 2021-10-17 15:56:47

Allah askina birakin bu isleri. Tek adam rejimi ve onun avaneleri yillarca sudan sebepler ile vakiflara , derneklere , ormanlara , denizlere , tarim arazilerine coktuler. Kamunun guzelim yerlerini cemaatlere , tarikatlere , radikal dinci vakiflara peskes cektiler onlara niye sesiniz cikmiyor. Simdi usulsuz olarak yapilan bir ise mahkeme dur demis bu niye zorunuza gidiyor.
Ayrica cami avlusunda , arkaniza Yüce Allah'in Evini alarak siyasi bir eylem yapamazsiniz arkadasim. Bos bos yazmissin. Aceba artan mazot fiyatlarini protesto etmek icin ciftciler Ulu Cami onunde aciklama yapsa kac tanesi sag cikar ordan, vali emri ile polisler linc eder o adamlari. Ya da elektrik ve dogalgaz zammini protesto etseler kac yil hapis cezasi alirlar. Edep yahuuuu

Avatar
Terlik 2021-10-17 12:53:55

Camide açıklama yapınca daha gerçekçi olmuş. Neyse gençler bu resimlerin hepsi, sizin listelerde adınızın yazmasına ve kamuda rahat çok paralı iş bulmanıza vesile olacak.

Avatar
Kader 2021-10-17 20:27:58

Bu açıklama Cami bahçesinde olmaz

Avatar
19 2021-10-17 20:40:04

Sayın Vali bey noluyor caminin içinde yapmalarına izin verseydin bati. Şimdi bilgim yok dersen emniyete ve müftüye hemen soruşturma açabilirsiniz

banner165