Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sözleşme süreleri geçtiğimiz yıl 14 Aralık’ta sona eren başhekim ve 4 yardımcısı görevi bıraktı.

Aynı günün gecesi sözleşmeleri devam eden Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ramiz Yazıcı vekaleten başhekim oldu. Sözleşmesi yenilenen Başhekim yardımcılarından Uzm Dr. Arslan Erkan da, halen görevine tek yardımcı olarak devam ediyor.

Aradan 30 gün geçmesine rağmen hastane üst yönetimine herhangi bir yeni atama yapılamadı. Devasa hastanedeki tüm birimler birkaç isim üzerinde toplanınca haliyle işleyişte aksaklıklar başladı.

Öğrendiğime göre; daha önce sağlık camiasında adı başhekimlik için geçen Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Dr. Öğretim Üyesi Radyoloji Uzmanı Erdal Komut’un ismi, başhekim yardımcılığı için Sağlık Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlıktan henüz atamaya dair resmi onay Sağlık Müdürlüğü’ne ulaşmazken, Erdal Komut önceki gün vekaleten başhekim yardımcılığına getirildi.

Böylece hastane an itibariyle bir vekalet başhekim, bir vekalet başhekim yardımcısı ve sözleşmesi devam eden tartışmalı bir başhekim yardımcısı ile yönetiliyor. Söz konusu başhekim yardımcısı, eski yönetim döneminde ameliyat malzemesi alımını yetkisi olduğu halde imzalamadığı için tepkilere neden olmuştu.

VEKALETLE YÖNETİM

Sözün özü; Şehir Hastanesi konumunda, bünyesinde Sağlık Bakanlığı ve üniversitenin tıp fakültesine bağlı akademisyen titri olan çok sayıda hekimin sağlık hizmeti sunduğu, kamuda sayısal olarak en fazla personelin görev yaptığı, binlerce hastanın başvurduğu Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yaklaşık bir aydır hem eksik kadro ile hem de vekaletle yönetiliyor. Bir aylık aradan sonra ilk başhekim yardımcısı vekalaten de olsa atanınca, 6 başhekim kadrosundan sadece 2’si yine vekaleten aktif hale getirilmiş oldu.

YÖNETİM BOŞLUĞU HİZMETE YANSIYOR

Bu arada Sağlık Müdürlüğü'nün bugüne kadar başhekimlik için görüşme yaptığı isimlerin hiçbirisinden olumlu cevap alamadığı belirtildi. Hastanede idari kadroların atamalarının tamamında AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ın ilgisi ve yoğun etkisi biliniyor. Hastanenin üst yönetiminde yaşanan idari boşluğun hasta memnuniyetine olumsuz yansımaya başladığı hissediliyor.

UMARIZ AHMET SAMİ CEYLAN DÜŞÜNÜYORDUR

‘Hastanenin işleyişinde her şeye müdahil olduğunu’ söyleyen AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, umarız bu şekilde giderse hastanede her şeyin arap saçına döneceğini öngörüyor ve bir an önce Çorum'un sağlığını bozmayacak, isabetli görevlendirmeleri sağlamayı düşünüyordur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165